Međunarodni dječji festival folklora – KD2022

Podijelite:

Kulturno-sportska manifestacija „Kakanjski dani“ je centralni ljetni događaj u našem gradu kojim želimo ljeto učiniti lijepim, zanimljivim i nesvakidašnjim. Ove godine će u gotovo svim segmentima manifestacije biti angažirani domaći kakanjski izvođači i učesnici. Istovremeno će biti pokazana i naša otvorenost i gostoprimstvo pozivanjem i angažiranjem izvođača, sportista, umjetnika i gostiju iz drugih gradova čime šaljemo poruku da smo otvoreni grad koji pruža ruku prijateljstva i saradnje.

Ove godine, četvrtog dana manifestacije (31. JULI 2022. – 19:30h) planiran je tradicionalni defile u kojem učešće uzimaju učesnici Međunarodnog dječijeg festivala folklora. Oko 400 učesnika iz Crne Gore, Turske, Poljske, Bugarske, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Grčke i BiH će u narodnim nošnjama zemalja iz kojih dolaze i sa zastavama svojih zemalja učestvovati na tradicionalnom defileu KD 2022.

Nakon toga, publika će imati priliku da uživa uz tradicionalni folklor i plesove pomenutih zemalja. Festivalskom pozornicom prodefilirati će preko 400 učesnika.

Svečano ozračje će upotpuniti vatromet, kao i simbolično puštanje golubova na slobodu.

Događaji su u organizaciji: Općina Kakanj, JU KSC Kakanj i UDM “Nominativ” Sarajevo

Svi su pozvani! Dobrodošli!

Podijelite:

Posljedni članci