Na daskama Doma kulture Kakanj otvorena nova pozorišna sezona saradnje sa školama

Podijelite:

Javna ustanova za kuturu i obrazovanje Kakanj igranjem predstava u domaćoj produkciji otvorila je pozorišnu sezonu saradnje sa školama. Naime, u srijedu i četvrtak, 16. i 17. septembra tekuće godine na velikoj sceni Doma kulture za učenike OŠ. “15. april” iz Doboja, odigrane su predstave „Kamenje“ i „Kockasta lopta“, režiju za obje predstave potpisuje Miroljub Mijatović, i asistent režije  Mirza Bajramović.

Predstava „Kamenje“ je namijenjena za učenike starije od 12 godina, dok je predstava „Kockasta lopta“ namijenjena za uzrast do 12 godina, tako da su svi učenici imali priliku da posjete naš Dom kulture i pogledaju predstavu u skladu sa svojim uzrastom. Ove godine prvi su to učinili učenici iz OŠ „15.april“ iz Doboja, a u narednom periodu očekujemo učenike iz drugih škola s kojima također imamo odličnu saradnju. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja to da ove godine imamo repertoar predstava za sve uzraste u vlastitoj produkciji, što nam omogućava korištenje domaćih kapaciteta, ali i jačanje glumačkog kadra iz Kaknja.

Za polaznike „Škole glume“ nakon odigrane predstave „Kockasta lopta“, organizovana je zabava i druženje u Omladinskom centru uz prigodne slatkiše.

Možemo zaključiti da smo i ovaj put izveli predstave u prepunoj sali Doma kulture, obradovali naše najmlađe i izmamili osmijehe na lica svih mališana.

Podijelite:

Posljedni članci