Na našu adresu stigla su ukupno 22 literarna rada – Pošaljite i vi svoje “Pismo muzeju” i osvojite nagrade

Podijelite:

Nakon što smo objavili javni poziv za dostavljanje literarnih radova pod nazivom „Pismo muzeju –  Moje iskustvo rata”, a u okviru projekta „Mjesec ratnih godina” dosad je na našu adresu prispjelo ukupno 22 literarna rada.
Radovi su raspoređeni u tri starosne skupine:
1.    … – 1978. godište – „Pismo muzeju – Priče sa ratnog fronta”      (3 
literarna rada)  – Nagrada knjiga “Monografija Kaknja”
2.    1978 – 1990. godište – „Pismo muzeju – Djetinjstvo u ratu”        (2 
literarna rada) – Nagrada je Knjiga “Bosansko kraljevstvo”
3.    1990 . godište – … – „Pismo muzeju – Moje viđenje rata”      (17 
literarnih radova) – nagrada je knjiga Jasminka Halilovića pod nazivom “Djetinjstvo u ratu” + 5 nagrada i izlet u Sarajevo
Za najbolje napisane literarne radove obezbijeđene su vrijedne nagrade. Glavna nagrada je skupocjeno izdanje knjige „Bosansko kraljevstvo” koja spada u najveći i najambiciozniji izdavački poduhvat u Bosni i Hercegovini ikada i koji na vrhunskom stručnom i estetskom nivou tematizira Bosnu u srednjem vijeku. Druga nagrada je knjiga “Monografija Kaknja” – najnovije izdanje. Treća nagrada je knjiga “Djetinstvo u ratu” autora Jasminka Halilovića a za ostalih 5 mjesta izlet u Sarajevo i posjeta Muzeju ratnog djetinstva.
Javna dodjela nagrada će se održati 15. aprila na Dan Općine Kakanj i Dan ARBiH.
Rok za dostavljanje literarnih radova traje do 31. marta 2018. godine. U subotu 31.marta 2018. godine u 10:00 sati članovi komisije će se sastati, pročitati sve prispjele radove, izvršiti selekciju te odlučiti koja su tri najbolja rada, po jedan iz svake kategorije.
U sastavu komisije će biti: Gosp. Fadil Imamović, Behija Kulović prof
Bosanskog jezika i književnosti i Mirsada Čaluk ispred Muzeja. Komisija će birati radove u subotu 31.03.2018. godine u Muzeju Kaknja sa početkom u 10:00 sati.
 JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci