Naida Čatić: “Bit će to noć puna ljubavi, smijeha, suza i sevdaha” – Koncert Divanhane u Kaknju 26.06.

Podijelite:

Popularni sevdah sastav Divanhana, nakon mnogobrojnih gradova i Evropske turneje na kojoj promovišu svoj novi album “Zukva”, stiže i u Kakanj. 

Album “Zukva” je za exYu prostor objavio Multimedia Music, a za svjetsko tržište engleski ARC Music. Sa ovog izdanja rado se slušaju »Oj Safete, Sajo, Sarajlijo«, »Da sam ptica«, »Ciganka sam mala« i druge poznate sevdalinke i pjesme sa Balkana.

Iako su, po godinama, najmlađi od svih danas vrlo popularnih sevdah bendova, oni su već prokrstarili Evropu uzduž i poprijeko, a na ovoj turneji obišli su neke od muzičkih metropola poput Beča, Ciriha, Frankfurta i Berlina.

Budući da smo rezervisali veliki broj ulaznica za koncert Divanhane i zbog činjenice da vlada veliko interesovanje za koncert odlučili smo se obaviti jedan ugodan razgovor sa šarmantnom Naidom Čatić, odnedavno novom članicom pomenutog sastava.

Pitali smo Naidu šta su pripremili za kakanjsku publiku 26. juna u Domu kulture.

Naida: Za svaki od koncerata se posebno pripremamo i puno vremena i ljubavi ulažemo u kreiranje repertoara. Primjetili smo veliki interes kakanjske publike za predstojeći koncert pa je uzbuđenje time veće. Važno je pjesmom pronaći put do svakog ko će tu večer biti s nama. Bit će to noć puna ljubavi, smijeha, suza i sevdaha.

Bitno je spomenuti da je album “Zukva” za manje od sedam dana od objavljivanja uvršten na neke najistaknutije World Music liste i to na vrlo visoke pozicije. Svakodnevno pristižu vrlo pozitivne i afirmirajuće recenzcije, a za Divanhanu kao relativno mlad bend u domenu World Music-a kako navodi Naida to predstavlja dodatnu motivaciju da rade ono što istinski vole na još kvalitetniji način.

“Izvoditi tradicionalnu muziku ne znači samo pjevati, jer to je više od pjesme. Kada je sevdah u pitanju, on je dio nas i ne učimo ga pjevati, jer je to alhemija duše koju interpretiramo na sopstvene načine”, poručila je Naida Čatić članica grupe Divanhana.

Koncert popularne sarajevske grupe „Divanhana“ će se održati u ponedjeljak 26.06.2017. godine u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 20:00 sati.

Članovi: Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Ulaznice za koncert Divanhane se mogu kupiti kod osoblja u ljetnoj bašti kultnog školskog centra Europa (Foaje Doma kulture) u vremenskom periodu od 07:00 do 22:00 sata.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 10 KM a cijena ulaznice na dan koncerta će iznositi 12 KM. Obezbijedite svoju ulaznicu na vrijeme budući da je broj karata ograničen.

Rezervacije vrijede dan pred koncert a ulaznice možete rezervisati putem službenog e-maila juksckakanj@ksckakanj.ba ili putem Facebook stranice JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci