Najavljujemo reprizno igranje pozorišne predstave “DNK” redatelja Mirze Bajramovića

Podijelite:

Obavještavamo sve ljubitelje pozorišta da će se u petak 17.02.2017. godine odigrati pozorišna predstava “DNK” redatelja Mirze Bajramovića u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19,00 sati.

Predstava koju je režirao mladi i talentovani akademski glumac Mirza Bajramović, tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma veliki broj problema u kojima se često danas nalaze maloljetnici, te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje.

Pristup procesu je poprilično alternativan i predstava pripada kategoriji modernog – alternativnog teatra.

Po prvi put u realizaciju jedne predstave Dramskog studija je uključen i Muzički centar sa svojim polaznicima, koji također djeluje u okviru JU KSC. Zadatak polaznika Muzičkog centra je da u toku glumačke igre muzičari koji čine band od 4 člana (solo gitara, ritam gitara, bas i bubanj sa perkusijama) na muzičkim instrumentima muziciranjem proizvode ambijent cijele predstave, uz tematske muzičke dionice.

Napominjemo publiku koja je kupila paket ulaznice za koncert filmske muzike “Bilo jednom na Balkanu” da ulaznica također vrijedi za pozorišnu predstavu “DNK”.

U predstavi glume polaznici dramskog studija:

– Ines Delibašić

– Emin Brkić

– Ena Sikira

– Saša Vasiljević

– Ajla Cvrljo

– Hana Bjelopoljak

– Amer Javoraš

– Elma Kubura

– Armin Šolbić

– Edna Brkić

– Mia Marković

– Merjem Kulović

Bend:

– Ademir Jusić

– Adnan Hodžić

– Faruk Zulić

– Haris Begić

Cijena ulaznice iznosi 3 KM!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci