Najljepši čas u Kaknju: Upoznajte instruktora Škole plesa

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

U JU KSC Kakanj skoro tri mjeseca traje Škola plesa koja je privukla veliki broj zainteresovanih polaznika. Jedni su u početku samo stidljivo posmatrali ali ipak nisu uspjeli odoljeti latino ritmovima, pridružili su se i pohađaju najveseliji i najljepši čas u Kaknju.

JU KSC Kakanj organizuje Školu plesa u saradnji sa Plesnim klubom “Shadows” iz Zenice, instruktor i koreograf je Semir Šerić koji je već ostvario brojne simpatije od polaznika u Kaknju.

Naš instruktor Semir u plesnom svijetu je oko 40 godina.

“Od početnih Škola plesa na koje sam krenuo pa sve do polaganja za WDSF sudiju i trenera na Svjetskom prvenstvu dosta toga se uradilo. Najvažniji projekat koji predstavlja moje životno djelo je moj klub Shadows. Ove godine slavimo 25 godina postojanja. Ne znam odakle da krenem ali evo preko 100 medalja na Državnim prvenstvima i Međunarodnim takmičenjima. Iz mog kluba je izašlo 10 prvaka države, 40 viceprvaka, a brončanih da i ne nabrajam. Moj najveći uspjeh je učešće mojih takmičara na Sjetskim prvenstvima, dakle tri moja para predstavljala su državu BiH na Svjetskim prvenstvima” navodi instruktor.

Kako kaže, najviše od svega ga veseli što je kroz njegov klub prošlo preko 15.000 polaznika svih starosnih kategorija.

Kao koreograf imao je saradnju sa Bosanskim narodnim pozorištem u Zenici. Njihova saradnja traje više od dvadeset godina, a sa Dječijom scenom  uradio je preko 30 predstava. Kao koreograf imao je saradnju i sa brojnim estradnim umjetnicima. Dobru saradnju ima i sa susjednim gradovima ali ga najviše veseli saradnja sa našim gradom.

“Smatram se sretnom osobom jer sam velikom broju djece ali i onim starijim uspio da približim svu ljepotu koju donosi ples”, zaključio je Semir Šerić.

Mi se iskreno nadamo da ćete nam se pridružiti već od sljedećeg časa u Domu kulture od 18:30h. 

Za detaljnije informacije o Školi plesa u Kaknju pozovite 032/771-920 ili svoju prijavu pošaljite na e-mail juksckakanj@ksckakanj.ba!

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci