Nakon uvođenja novog sistema rada u Muzički centar JU KSC Kakanj veća zainteresovanost polaznika – Očekujemo i bolje rezultate

Podijelite:

Ove godine Muzički centar koji djeluje u sklopu JU KSC KAKANJ bogatiji je za nove odsjeke, novo stručno osoblje, drugačiji pristup radu, te uvođenje horskog pjevanja. Večeras je u maloj sali JU KSC Kakanj održana audicija odnosno prvi sastanak sa prijavljenim polaznicima Muzičkog centra koji su odlučili da nauče svirati klavir, harmoniku, gitaru te da budu članovi dječjeg hora.

Svi koji imaju sklonosti da sviraju klavir, gitaru ili harmoniku, svi koji su željeli da pjevaju u dječijem horu te svi koji vole popularnu rock ili klasičnu muziku sada su dio našeg muzičkog tima.

Pravo na prijave imali su svi zainteresovani od 6 do 30 godina. Dogovorena cijena pohađanja Muzičkog centra za jedan mjesec je 60 KM.

Članovi hora će imati priliku da uče pjevati besplatno.

Časovi će se održavati dva puta sedmično u dogovoru sa polaznicima. Pauza će trajati koliko i školski raspust, a prema potrebama koncertnih aktivnosti povečava se i broj časova.

Najviše zainteresovanih polaznika ima za horsko pjevanje i klavir.

Novitet je što polaznici neće svirati samo klasičnu muziku nego i muziku po vlastitom izboru što se pokazalo kao dobar primjer učenja sviranja muzičkog insttumenta.

Profesor klavira je Armen Škobalj, prof. gitare je Darko Lekić, prof. za hor je Amila Pašalić, a prof. harmonike je Refik Telalović. Profesori su se večeras obratili prisutnim polaznicima, dali su im potrebne informacije i upoznali sa načinom rada.

Svi zainteresirani za Muzički centar JU KSC Kakanj mogu se prijaviti i pridružiti našem timu naredni mjesec dana.

Uskoro više informacija..

JU KSC KAKANJ 

 

Podijelite:

Posljedni članci