Novogodišnji turnir u malom nogometu: Statistika prve faze takmičenja

Podijelite:

U prvoj fazi takmičenja novogodišnjeg malonogometnog turnira Kakanj 2016. odigrano je ukupno 36 utakmica na kojima je postignut 151 gol, a dvije utakmice (grupa C i F) su registrovane službenim rezultatom 3:0.

Najviše golova vidjeli smo u grupi E, čak 47 postignutih golova, a najbolja odbrana se igrala u grupi C gdje je postignuto ukupno 17 pogodaka.

U drugu fazu takmičenja plasman su izborile po dvije prvoplasirane ekipe iz svih grupa Novogodišnjeg turnira u malom nogometu. U nastavku pogledajte tabele po grupama i statistiku prve faze takmičenja.

 

Tabela grupe A: 

gr-a

 

U grupi A postignut je ukupno 31 gol. U drugu fazu takmičenja prošle su ekipe EL-HA nekretnine Visoko i Santos Kakanj.

Tabela grupe B:

tabela-grupe-b

U šest odigranih utakmica grupe B vidjeli smo 19 pogodaka. Plasman u drugu fazu takmičenja izborile su ekipe ZAMM MC Sarajevo i Milovići Kakanj.

Tabela grupe C:

tabela-grupe-c

U grupi C postignuto je ukupno 17 golova a najviše uspjeha ostvarile su ekipe Sajmir Vogošća i Begagića put Zenica plasmanom u drugu fazu takmičenja.

Tabela grupe D:

tabela-grupe-d

Ekipe Nova Trgovina S Kakanj i Veseli rudari Kakanj iz ove grupe prolazi u drugu fazu takmičenja. Postignuto je ukupno 20 golova.

Tabela grupe E:

tabela-grupe-e

Ekipe grupe E u prvoj fazi takmičenja igrale su atraktivan i napadački nogomet, a dokaz za to je zbir od čak 47 postignutih golova. Najviše uspjeha su imale ekipe Beged Kakanj i Tigar Trade Kakanj plasmanom u drugi krug takmičenja.

Tabela grupe F:

tabela-grupe-f

Grupa F nam je ponudila najveću neizvjesnost prve faze takmičenja Novogodišnjeg turnira u malom nogometu. U krugu od tri ekipe sa 6 osvojenih bodova, rezultati međusobnih duela su odlučivali putnike u drugu fazu takmičenja, a to su Crni Labud Ilijaš i Asocijacija mladih SDA ZDK. U ovoj grupi su postignuta 23 gola.

U nastavku pogledajte takmičarsku šemu prve faze takmičenja i novoformirane grupe druge faze takmičenja:

takmicarska-sema

Novoformirane grupe druge faze takmičenja:

tabela-grupe-a-ii

tabela-grupe-b-ii

tabela-grupe-c-ii

tabela-grupe-d-ii

Raspored za četvrtak 29.12.2016. 

raspored-za-cetvrtak

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci