OBAVIJEST ZA PRIJAVLJENE UČESNIKE RADIONICE “DOKUMENTARNI FILM OD IDEJE DO REALIZACIJE”

Podijelite:

Obavještavamo prijavljene učesnike radionice “Dokumentarni film od ideje do realizacije” da je prvi termin predavanja sutra (14.10.2016.godine) u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti, sa početkom u 14:00 sati.

Molimo prijavljene kandidate da poštuju zakazani rok i da na vrijeme dođu na predavanja. Ostala su još 4 slobodna mjesta tako da pozivamo sve zainteresovane od 14 do 19 godina da nas pozovu još danas na broj telefona 032/771-920 do 15,30 sati i prijave učešće.

Napominjemo da je radionica “Dokumentarni film od ideje do realizacije” besplatna i da traje do nedjelje 16.10.2016. godine.

“Dokumentarni film od ideje do realizacije” 2016/17 je filmska, teorijska i praktična radionica za mlade od 13 do 19 godina, na kojoj mladi kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Teme proizilaze iz životnih situacija koje ih okružuju, problemima, samoopažanja i mašte.

Polaznici radionice će kroz grupne zadatke sticati znanja iz filmskog jezika i osnova filmske pismenosti. Mladi će učiti tehnike kadriranja, pokreta kamere, sastavljanja filmske priče na osnovu napisane i prepričane priče.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci