Obilježavanje Dječije nedjelje: Pozorišna predstava “Čarobnjak iz Oza”

Podijelite:

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje organizujemo niz edukativnih i zabavnih događaja prilagođenih djeci među kojima su obrazovne radionice, predstave i izložbe dječijih radova. Ove godine u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje bit će upriličeno igranje pozorišne predstave mlađe grupe Škole glume pod nazivom “Čarobnjak iz Oza”. Predstava će biti odigrana u srijedu 6. oktobra sa početkom u 18:00 sati. Dječija nedjelja je prilika da se, mnogo glasnije nego inače, ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u svim segmentima, ali i prilika da se djeca dobro zabave.

Čarobnjak iz Oza“autor: Lyman Frank Baum

Dom kulture u 18,00 sati

54. predstava Dramskog studija JU KSC Kakanj, Škola glume sezona 20/21

Ulaz na predstavu je 2 KM, dok je ulaz za djecu besplatan.

Predstava „Čarobnjak iz Oza“ bazirana na jednom od najpoznatijih romana američke dječije literature autora L. Franka Bauma. Nakon jednogodišnje pauze Mlađe grupe polaznika, Škole glume u produkcijskom pogledu, a zbog korona virusa, ova predstava je svojevrsni „povratak“ najmlađih članova i ujedno njihov završni rad 12. ciklusa „Škole glume“.Jedna prirodna katastrofa odvodi djevojčicu iz svog doma i zavičaja u čudesnu virtuelnu zemlju kojoj vladaju mitska bića poput zlih i dobrih vještica i čarobnjaka Oza.

Na tom putovanju susreće smiješna i simpatična bića koja trebaju osobine koje grade humanost, pamet, osjećajnost, i odvažnost, ali isto tako i bića kojima je potrebno dostojanstvo, sloboda, pravda i u konačnici radost. Upravo su ove karakteristike djela bile presudne da se 18 polaznika mlađe grupe, kroz ono što djeca najbolje znaju, a to je igra, predstave svojim roditeljima, porodici, prijateljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, te u konačnici građankama i građanima Kaknja. Iskreno se nadamo kako će naša postavka izmamiti pozitivne reakcije kod publike i da ćemo po završetku predstave iz Doma kulture otići svi zadovoljni, sretni i ispunjeni, a što i jeste zatak i misija pozorišta.

Produkcija: JU „Kulturno – sportski centar“ Kakanj, „Škola glume“ Dramskog studija

Pokorovitelji: Općina Kakanj i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Režija: Mirza Bajramović

Producent: Mirza Mušija

Scenografija: KolektivKostimi: Dinka Duraković (UŽOK)

Scensko svjetlo: Mahir Fejzović

Izbor muzike: Mirza Bajramović

Ton: Asmir Škulj

Dizajn: Almir Mušanović

PR i marketing: Nerma Alagić.

U predstavi igraju:Lamija Đokić, uloga: DorothyEna Delibašić, uloga: tetka AnneFatih Haračić, uloga: tetak HenryMelika Haračić, uloga: Zla vješticaAmna Fejzović, uloga: StrašiloKerim Kadrić, uloga: LimeniArman Kalin, uloga: Lav Nejra Begovac, uloga: Oz Lejla Sikira, uloga: Oz

1212

Podijelite:

Posljedni članci