Sportska dvorana Kakanj

Dvorana je savremeno opremljena za sve vrste dvoranskih sportova, naročito je pogodna za odigravanje odbojkaških, rukometnih i košarkaških susreta, boks – mečeva, takmičenja u drugim borilačkim sportovima, kulturnih i estradnih manifestacija, sajmova, održavanje plesnih revija, kao i utakmica malog nogometa.

Krajem 1984. godine započeli su radovi na izgradnji sportske dvorane u Kaknju. Radove je izvodila firma ,, Građevinsko – montažno” Kakanj, ,,Krivaja” Zavidovići te ,,Inženjering” Beograd.  Pored sportske dvorane sa tribinama za oko 1 100 posjetilaca izgrađene su i svlačionice, poslovni prostori, biletarnice , mala fiskulturna sala.

​Gradnja dvorane završena je 1985. godine i koštala je 17 milijardi dinara.

Kapacitet gledališta je 778 sjedećih mjesta na tribinama i 100 mjesta za stajanje. Pored aut linije moguće  postaviti još  50 stolica za sjedenje. U sklopu dvorane nalaze se i 2 svlačionice sa tuš kabinama.

Takođe, posjedujemo i ring za boks i kik- boks mečeve, a posjedujemo i 100 stolica koje se postavljaju na parket u slučaju potrebe.

Dvorana posjeduje binu za održavanje kulturnih i estradnih manifestacija.

Dimenzije igrališta su 50 x 24 metra. Dimenzije bine za održavanje kulturnih i estradnih manifestacija 12 x 6, 8 x 6, 6 x 4 metra.

Krajem 2012. godine dvorane je dobila novi sjaj. Radovi su trajali 3 mjeseca a projekat je koštao 150 000 KM.

Potpuno nov izgled parketa, portala, tribina i svih popratnih elemenata.