Od petka u prodaji ulaznice za koncert Divanhane u Kaknju – Rezervišite svoje mjesto na vrijeme

Podijelite:

U ponedjeljak 26.juna 2017. godine, u velikoj sali Doma kulture Kakanj, sa početkom u 20:00 sati, bit će upriličen koncert popularne sarajevske grupe „Divanhana”. Na drugi dan Ramazanskog bajrama mnogobrojni ljubitelji sevdalinke će imati priliku uživati uz ovu nadaleko popularnu grupu koja izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima.

Namjera benda “Divanhana” je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Među novim pjesmama koje su snimili svakako veliki uspjeh među publikom ostvaruju singlovi “Crven fesić” i “Ko se ono brijegom šeće” i “Emina”, a bend učestvuje na festivalima u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Već početkom 2013. godine kreću na veliku evropsku turneju bilježeći izuzetno uspješne koncerte u Švedskoj, Njemačkoj, Češkoj i Turskoj.

Članovi: Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Ulaznice za koncert Divanhane će biti u prodaji od petka 09.06.2017. godine a iste se mogu kupiti kod osoblja u ljetnoj bašti kultnog školskog centra Europa (Foaje Doma kulture) u vremenskom periodu od 07:00 do 22:00 sata.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 10 KM a cijena ulaznice na dan koncerta će iznositi 12 KM. Obezbijedite svoju ulaznicu na vrijeme budući da je broj karata ograničen.

Rezervacije vrijede dan pred koncert a ulaznice možete rezervisati putem službenog e-maila juksckakanj@ksckakanj.ba ili putem Facebook stranice JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci