Održan prijem za učesnike festivala folklora

Podijelite:

Predstavnike dvanaest društava iz devet država u sali Općinskog vijeća Kakanj primili i pozdravili općinski načelnik Nermin Mandra i direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo
U Sali Općinskog vijeća Kakaknj, općinski načelnik Nermin Mandra primio je i pozdravio sve delegacije 12 kulturnoumjetničkih društava iz devet europskih zemalja koje učestvuju, večeras, na Međunarodnom dječijem festivalu folkolra. Ovom prilikom svim učesnicima Načelnik Kaknja, Nermin Mandra, uručio je prigodne zahvalnioce za učešće na festivalu. Pored toga što im je poželio dobrodošlicu i pozvao ih da se opet nekada vrate u Kakanj, prilikom dodjele zahvalnica, predstavnicima iz Rusije, je odao priznanje na dobro organizioranom Svjetskom nogometnom prvenstvu, predstavnicima Hrvatske je čestitao na osvajanju titule viceprvaka svijeta u nogometu, a predstvnicima Grčke je izrazio riječe saučešća u bolu kojeg osjećaju porodice nastradalih i stanovnici Grčka poslije teškog i velikog požara. Predstavnica iz Turske je prenijela pozdrave gradonačelnika Burse, načelniku općine Kakanj.
Tokom prijema zahvalnost za prihvatanje organizacije festivala u okviru Kakanjskih dana izrazio je Muhidin Nuhić, u ime Udruženja za djecu i omladinu „Nominitaiv“ sa Ilidže koje je već par dana domaćin u Sarajevu svim folklornim skupinama koje će se večeras pojaviti na Centralnoj pozornici Kakanjskih dana.
Goste je pozdravio i ugodan boravak poželio i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakaknj, gospodin Aldin Šljivo, koji je rekao da mu je posebno drago što je Kakanj, poslije nekoliko festivala folklora iz BiH i regije, definitifno ugostio i društva iz cijele Europe.
Općinski načelnik Nermin Mandra zahvalnice je uručio, ali i prigodne poklone primio od predstavnika folklornih skupina iz: „Txorimalok Soinu Taldea“ Irun (Baskija-Španija), Inegol Halk EgitimFolkklor Ekibi“ Bursa (Turska), Children folk group „Vartašik“ Krupina (Slovačka), Folk dance Ensemble „Krasno Solyshko“ (Rusija), „Kankalin“ Hodmezovasarhel (Mađarska), Kulturnoumjetničko društvo „Frankopan-Remete“ Zagreb (Hrvatska), Folk dance Ensemble: „Zvezditca“ Dimitrovgrad (Bugarska), Folk Dance Group: H.O.I. of Loannina (Grčka) i KUD „Fadil Dogdibegović-Dikan“, Folklorna skupina „BOBOVAC“ Čatići-Kakanj, Ansambl igara i pjesama „Kakanj“ Kakanj (Bosna i Hercegovina).

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci