ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “NOVA BOŠNJAČKA POLITIKA – BITNO JE BITI BOŠNJAK”

Podijelite:

Večeras je u Omladinskom centru u Kaknju održana promocija knjige “Nova bošnjačka politika – Bitno je biti Bošnjak” autora Sejfudina Tokića.

Knjiga obuhvata tekstove, intervjue, debate autora u protekle tri godine u istoimenim projektima za popis stanovništva 2013. godine, a ideja za knjigu je nastala iz potrebe da preko 200 realiziranih tribina bude zapisano i zabilježeno, te na taj način posluži kao jedna vrsta naznake drugačijeg, novog odnosa pripadnika našeg naroda prema identitetu, jeziku, kulturi i tradiciji.

Sejfudin Tokić je odličan poznavalac društvene situacije i političkih prilika u Bosni i Hercegovini i društveno i politički veoma angažirani intelektualac. U dosadašnjem životu i radu poseban angažman je ispoljio na polju ljudskih sloboda, prava građana i borbi za odbranu, očuvanje i jačanje teritorijalnog integriteta, nezavisnosti i suverenosti međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i zaštitu i afirmaciju sloboda i prava Bošnjaka. Ljudsko poštenje i političku hrabrost ali i otvorenost, neposrednost i iskrenost artikuliše u svim javnim nastupima, što prezentira i u djelu “Nova bošnjačka politika – Bitno je biti Bošnjak”.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci