ORGANIZATORI, GOSTI I AUTORI FILMOVA POSJETILI FESTIVALSKI GRAD KAKANJ

Podijelite:

U sklopu VIVA film festivala koji se od 1. do 5. juna održava u Kaknju, Sarajevu, Varešu, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Mostaru i Lukavcu u četvrtak 2. juna 2016. godine posjetili su Kakanj.

U okviru pratećeg programa u Tvornici cementa Kakanj na temu ”Ekologija i industrija”  je održan okrugli stol, a izvršni direktor Izudin Neimarlija prisutnima je rekao kako kakanjska firma rado govori na temu ekologije, a dokaz za to su konstantna ulaganja i djelovanje sa zakonskim propisima.

Ratko Orozović, art direktor “VIVA film festivala” je istakao kako je ovaj način aktivnosti, primjer da industrija može pomoći ekologiju što u konačnici donosi rezultat u razvoju turizma, a time i ekonomije, ne samo Općine Kakanj, nego i cijele BiH.

Nakon toga, upriličen je kratki program u JU “Kulturno-sportski centar” Kakanj, na čelu sa direktorom Aldinom Šljivom. Kao domaćin se obratio prisutnima, te goste upoznao sa historijatom i razvojom javne ustanove, te oblastima koje obuhvata JU KSC kroz svoje aktivnoste.

Pored direktora, prisutnima u Kino sali Doma kulture su se obratili i gosti organizatori, te autori filma režiseri iz Italije, Bugarske, Srbije, Grčke, Belgije i BiH, a prisutni gledatelji na projekciji filmova i uposlenici su to znali cijeniti i goste nagradili velikim aplauzom. Posjeta se završila obilaskom Muzeja i upoznavanjem sa historijom Kaknja i BiH.

IMG_9282         IMG_9291

Za zvaničnu selekciju VIVA film festivala odabrano je 123 filma iz oblasti ekologije, religije, turizma i omladinskih filmova i njihova projekcija će trajati od 1. do 5. juna 2016.god. u festivalskim gradovima. 3. dan festivala počinje danas sa početkom projekcije filmova od 12h u Kino sali Doma kulture i trajati će do 15h.

Ulaz na projekcije je slobodan !

Podijelite:

Posljedni članci