Osvojite ulaznice za predstavu “Ježeva kućica” čija je premijera sutra u Domu kulture

Podijelite:

Pozorišna predstava „Ježeva kućica“ je urađena u vlastitoj produkciji Škole glume, mlađe grupe polaznika.

Nakon četveromjesečnog ciklusa radionica na Školi glume iz govora, glume, scenskog pokreta, tehnike glasa i osalih scenskih vježbi, „Ježeva kućica” Branka Ćopića, je kruna rezultata rada mlađe grupe polaznika. Ovo djelo je ujedno i lektira koja pripada razredima osnovnih škola. Pitanje kojim se bavi ova postavka predstave je zapravo ono jako aktuelno koje se odnosi na nas starije u BiH, a koje mi prenosimo i na djecu. Ostati ovdje ili otići? Zašto nam je naš dom, ma kakav on bio, najbitniji i nešto najvrijednije u životu. Konceptualno, taj tekst je zapravo osnova glumačke umjetnosti, a to je da se na sceni treba igrati. Djeca koja su na sceni sve počinju da rade iz obične dječije igre i onda šire u priču Branka Ćopića da bi se na kraju ponovo vratili u dječiju igru.

U predstavi igraju učenici Osnovnih škola i polaznici „Škole glume“ JU KSC Kakanj: Hamza Berbić, Lamija Đokić, Arman Kalin, Ena Delibašić, Lamija Kadić, Delila Šolbić, Majra Trako, Majra Čatić i Amna Fejzović.

Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

Premijera predstave je zakazana u četvrtak 25.05.2017.godine sa početkom od 17:00, u velikoj Sali Doma kulture.

Ukoliko želite osvojiti ulaznicu za dječiju predstavu “Ježeva kućica” čija je premijera sutra potrebno je da napraviti sljedeće:

  1. Lajk post na FB
  2. Podijeliti post na FB (opcija javno)
  3. U komentar navesti koja je ovo po redu pozorišna predstava u vlastitoj produkciji JU KSC Kakanj

Imena sretnih dobitnika bit će poznata sutra u 12:00 sati!

Sretno!

Obzirom da je “Ježeva kućica” dječija predstava odlučili smo napraviti posebnu ponudu za cijenu ulaznice! Naime, cijena ulaznice iznosi 4 KM a ista vrijedi za dvije osobe. Dakle, roditelj i dijete plaćaju jednu ulaznicu za predstavu, stoga iskoristite ovu specijalnu ponudu i dovedite djecu da uživaju u nezaboravnim igrama, veselju, pjesmi i zabavi.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci