OSVOJITE ULAZNICE ZA PREMIJERNO IZVOĐENJE PREDSTAVE “PAZI, ZEBRA”

Podijelite:

Predstava koja nas na zabavan i duhovit način, kroz igru mladih glumaca, vodi u svijet pravila ponašanja u saobraćaju: od prelaska ulice i prepoznavanja osnovnih saobraćajnih znakova i signalizacije, preko ponašanja u sredstvima javnog prijevoza i drugim vozilima, pa do izgradnje pravilnog odnosa prema svim učesnicima u saobraćaju, posebno  prema policajcima koji su tu da nam pruže pomoć i zaštitu.

Iako je namijenjena u prvom redu djeci od 4 do 10 godina, predstava PAZI, ZEBRA!, zapravo je dobrodošao podsjetnik i odraslima, i to zbog činjenice da djeca, doduše, često jesu neoprezna, ali još češće slijede loše primjere ponašanja u saobraćaju koje im daju odrasli, dakle baš oni koji bi im trebali predstavljati autoritete.

U nastojanju da dopre do svakog djeteta u publici, predstava komunicira na više nivoa, pa iako u osnovi zabavna, ipak diskretno podsjeća na crne statistike s naših cesta i teške saobraćajne nesreće u kojima često stradavaju najmlađi koji upravo zbog svoga neznanja i neiskustva postaju žrtvama u saobraćaju. Ako edukacijom kroz pozorišnu igru uspijemo spasiti makar jedan život, već smo učinili puno. A sigurni smo da ćemo napraviti mnogo više.

Ukoliko želite da osvojite ulaznicu za premijeru predstave “Pazi, zebra” potrebno je da u komentar  na našoj Facebook stranici napišete o čemu govori predstava i da podijelite ovaj post. Pravila su jednostavna. Sretno!

Premijera predstave je zakazana za petak 11. marta u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:00 sati.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci