Otvorena izložba “Bosanska kuća”

Podijelite:

U srijedu (13.05. 2015. godine) je zvanično otvorena izložba rukotvorina udruženja “ARS POPULI” iz Hadžića. Izložba pod nazivom “Bosanska kuća” će u narednih deset dana biti dostupna  za sve posjetitelje,  svakim radnim danom od 7,30 do 15,30 sati!

ars 6

Izložba ars 2

Oni koji su bili u prilici da posjete našu Gradsku likovnu galeriju, imali su šta vidjeti. Umjetničke rukotvorine udruženja “ARS POPULI”, koje se bavi afirmacijom kulture i umjetnosti, nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Udruženje “Ars populi” iz Hadžića, koje je osnovano s ciljem edukacije, finansijske podrške, psihološkog osnaživanja, i socijalizacije  (ne)zaposlenih  žena i muškaraca, kojima je potreban psihički odmor i druženje, ostvarit će saradnju sa Javnom ustanovom u narednim projektima, s ciljem da ove vještine prenesu i na naše sugrađane i sugrađanke.

ars 5

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj još jednom poziva sve građane i ljubitelje tradicionalnih ručnih radova da posjete Likovnu galeriju i pogledaju izložbu koja je prodajnog karaktera. Izložba će biti otvorena do petka 22.05.2015. god. Dobro nam došli!ars 8

 

 

 

 

 

ars 10

Podijelite:

Posljedni članci