Počeli radovi na renoviranju upravno-administrativne zgrade JU KSC Kakanj

Podijelite:

Kompleks Doma kulture je izgrađen davne 1967. godine i u posljednjih par godina Općina Kakanj je odlučila sačuvati javne objekte kroz projekte renoviranja istih. Podsjetit ćemo vas da je 2013. godine, nakon što se krov Doma kulture Kakanj potpuno urušio, izgrađen savremeni moderno opremljeni objekat Doma kulture.

  1. godine izvršeno je renoviranje dijela objekta i stavljanje u funkciju Gradske likovne galerije. Krajem 2014. i početkom 2015. godine izvršena je rekonstrukcija i opremanje objekta u kojem se danas nalazi Muzej Kaknja.

Moramo napomenuti da su sva sredstva izdvojena iz budžeta općine Kakanj za rekonstrukciju i sanaciju dotrajalih građevina, sve u cilju  da danas imamo savremeno opremljene prostorije za promociju kulturnih sadržaja u našem gradu.

Direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo navodi sljedeće:

“Ovo je kompletiranje generacijske priče koja je započeta 2013. godine sa renoviranjem i izgradnjom novog Doma kulture, te svih popratnih objekata u ovom kompleksu. Jedini objekat koji je ostao nerenoviran jeste ova upravno-administrativna zgrada JU KSC Kakanj. U sklopu ovog objekta nalazi se mala sala, učionice, te kancelarije uposlenika JU KSC Kakanj. Kako smo proširili svoje djelatnosti i dobili znatno veći broj zaposlenika ovo je postao primarni cilj i hvala Bogu da je općina Kakanj prepoznala ovaj problem i odlučila zaokružiti započetu priču. Kompletan objekat je u lošem građevinskom stanju sa dotrajalom stolarijom i ruševnom fasadom što uveliko otežava rad kod zaposlenika ali i svih korisnika naših usluga, obzirom da su ove objekte najviše koristili polaznici kurseva kroz segment obrazovanja. Ovo će za nas biti veliki poklon općine Kakanj povodom jubileja 50 godina postojanja Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj koji obilježavamo ove godine.”

Nakon sprovedenog postupka javnih nabavki u 2016. godini od strane Zavoda za planiranje i izgradnju općine Kakanj koji je preuzeo kompletnu proceduru realizacije ovog projekta, te potpisivanja Ugovora sa izvođačem radova tačnije građevinskom firmom Trgošped d.o.o. Kakanj, u utorak 04.03.2017. godine izvođač je startao sa radovima. Radove će izvoditi podizvođač Zanat d.o.o. Kakanj. Predviđeno je da se izvrši zamjena dotrajale stolarije, postavljanje krova, zidanje dodatnih zidova, te utopljavanje objekta. U konačnici cilj je da se poveća energetska efikasnost, stvari ugodniji ambijent za rad, te postigne vizuelni estetski efekat. Time bi se kompleks Doma kulture zatvorio sa fazom renoviranja svih objekata što nas dovodi do rješavanja generacijskog projekta.

Obavještavamo građane da su uposlenici JU KSC Kakanj privremeno premješteni na drugi sprat Muzeja Kaknja. Za sve informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 032/771-920 ili lično potražiti uposlenike željenog segmenta djelovanja na drugom spratu Muzeja Kaknja.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci