Poetsko veče sa Ajšom Gorčević – 14. oktobra u maloj sali KSC

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se 14. oktobra održati “Poetsko veče sa Ajšom Gorčević” u maloj sali Doma kulture Kakanj, sa početkom u 19:00 sati. Prozu i poeziju će interpretirati Alma Omerović i Mirza Mušija. Merjem Crnišanin će za prisutnu publiku izvesti nekoliko muzičkih numera kako bismo gostima pružili što ugodniji ambijent uz promovisanje knjiga.

Prisutnima će se obratiti i autorica Ajša Gorčević, a više o književnom stvaralaštvu i autorici saznajte u tekstu ispod.

Javnosti će biti predstavljeno pet knjiga i to: “Riječi iz srca”, u pitanju je kombinacija duhovne poezije i deset poučnih
istinitih priča. “Dodir smiraja”, to je knjiga koja sadrži izabrane mudrosti, citate, statuse koji su objavljivani i popularni su na društvenim mrežama pa kao takvi predstavljaju putokaze za savremeni život. Treća knjiga je pod nazivom “Biseri moje stare kone”, u pitanju je zbirka četrnaest priča iz života jedne stare nane koja priča naratoru svoj život od prve bračne noći. Muhabet moje kone protkan je arhaičnim izrazima, frazama te pričom o običajima, adetima, tradiciji sandžačke
mahale, sandžačkim dijalektom kojim kona govori. “Kap iz damara” je četvrta knjiga i predstavlja zbirku poezije
različite tematike, citata, mudrosti i popularnih statusa. “Morao si da se desiš”,  posljednji objavljeni naslov i
zbirka je ljubavne poezije.

Ajša Gorčević je književnica rođena u Novom Pazaru, živi u Sarajevu, majka petoro djece i čuvalac sandžačke tradicije.
Iza sebe ima pet objavljenih knjiga: Riječi iz srca, Biseri moje stare kone, Dodir smiraja, Kap iz
damara i Morao si da se desiš, te još nekoliko knjiga u pripremi za štampu. Ajša Gorčević je saradnik nekoliko portala, časopisa, pisac je pozorišnh predstava od kojih je predstava ,,Mi to tako,, postigla veliki uspjeh i gledanost. Član je Udruženja bosanskih umjetnika i Udruženja za bosanski jezik i književnost u Novom Pazaru.
Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i zahvalnica, učesnica više antologija objavljenih u regionu i šire.

Pozivamo vas da nam se pridružite na promociji navedenih knjiga.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci