Pogledajte radove polaznica sa prvog stepena kursa krojenja i šivenja

Podijelite:

U JU  KSC Kakanj svakog ponedjeljka i četvrtka održava se kurs krojenja i šivenja u prostorijama Gradske galerije likovnih umjetnosti sa ukupno 12 polaznica.

Nakon što su završile sa prvim stepenom polaznice su nastavile i upisale se na drugi stepen kursa krojenja i šivenja gdje će svoje znanje i vješine proširiti. Upis je u toku i za prvi stepen kursa stoga pozivamo sve zainteresovane da se prijave na broj telefona 032/771-920 i pridruže nam se u izučavanju jednog od najkorisnijih zanata.

Na prvom stepenu kursa krojenja i šivenja uče se osnovne stvari poput rukovanja sa mašinom, čišćenje i podmazivanje mašine, francuski šav, novi način skraćivanja hlača, kako suziti određeni odijevni predmet, uzimanje mjera, kako napraviti kroj prema svojoj veličini i mnogo drugih stvari.

Na drugom stepenu uči se krojenje gornjih odijevnih predmeta kao što su kragna, rukavi, manžetne a za treći stepen ostaju kaputi i jakne sa postavama.

Svim djevojkama preporučujemo da idu do kraja, to jeste da pohađaju svaki stepen kursa krojenja i šivenja kako bi naučile krojiti svaki odijevni predmet i da se u budućnosti bave profesionalno ovim poslom.

U fotogaleriji pogledajte šta su djevojke radile i koje odijevne predmete su naučile krojiti.

JU KSC KAKANJ

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci