POKLANJAMO VAM ULAZNICE ZA PREMIJERU PREDSTAVE „HASANAGINICA“

Podijelite:

Poklanjamo vam ulaznice za premijeru predstave koja će se održati 23. decembra (srijeda) u velikoj Sali Doma kulture, sa početkom u 19:00 sati.

„Hasanaginica“ je itekako aktuelna, zato smo mi u Dramskom studiju odlučili da postavimo ovu dramu, autora Alije Isakovića na scenu našeg Doma kulture u Kaknju. Ono što smo htjeli apostofirati u ovoj postavci je značaj porodice i pogubnost rasturanja iste, pogotovo kad znamo poražavajuće statističke podatke o povećanom procentu broja razvoda brakova u BiH. Svjesni smo da težina tog problema nije ista u ono vrijeme, kada je društvo bilo izrazito patrijarhalno i kad su obrasci ponašanja bili drugačiji od današnjih, ali smo takođe svjesni da bol i posljedice koji osjete djeca, porodica, društvo i u konačnici čitava država su univerzalni i da se uzrocima ovih problema treba ozbiljno baviti kako na individualnom, tako i na institucionalnom nivou.

Mladu, talentovanu i vrijednu glumačku ekipu čine: Ena Sikira, Ahmed Kubat, Saša Vasiljević, Harisa Bjelopoljak, Ilda Đokić, Ines Delibašić, Elma Kubura, Edna Brkić, Mia Marković, Amer Javoraš, Lejla Mehanović, Aida Vehabović i Tarik Kubat.

KAKO DO ULAZNICA?

Kako biste osvojili nagradne ulaznice za premijeru pozorišne predstave „Hasanagnica“ sve što je potrebno uraditi jeste da u komentar na našoj Facebook stranici napišete ime i prezime režisera pomenute predstave. Sretno!

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj/Press

Podijelite:

Posljedni članci