Posjeta kolega iz Ilijaša našoj Ustanovi – razgovori o mogućoj međusobnoj saradnji

Podijelite:

Danas je direktor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo u svojim prostorijama ugostio predstavnike KSC-a i Radio Ilijaša iz Ilijaša gospodina Fazlić Benisa sa svojim saradnicama, a teme sastanka su bile međusobna razmjena iskustava, te moguća saradnja ove dvije institucije.

Razgovaralo se o brojnim temama koje su aktuelne u ovoj oblasti poslovanja, sa osvrtom na postignute rezultate i pozitivne efekte djelovanja ovih institucija u svom domenu.

Široka oblast djelovanja JU KSC Kakanj ostavila je mogućnost razgovora o brojnim temama i aktivnosti ove institucije, a naručito je istaknut rad Dramskog studija koji producira profesionalne i amaterske pozorišne predstave, jedna od njih je već gostovala u Ilijašu. Također  se govorilo o „Školi glume“ a što je podstaklo prijatelje iz Ilijaša da u narednom periodu ovaj projekat pokušaju sprovesti u svojoj Općini. JU KSC Kakanj je ponudila maksimalnu podršku oko realizacije pomenutog projekta, te o eventualnom uspostavljanju međusobne saradnje u ovom vidu djelovanja – razmjena igranja pozorišnih predstava polaznika Škole glume.

Razgovaralo se i o samom načinu finansiranja i poslovanja ove dvije institucije, na što je naša Ustanova posebno ponosno obzirom da je uspostavljen dobar sistem funkcionisanja koji omogućava napredak kulture i sporta u našem gradu, a sve zahvaljujući Osnivaču – Općina Kakanj. Zaključeno je da takvom načinu funkcionisanja teže i druge institucije kulture i sporta u našem okruženju a da JU KSC Kakanj čini brend pravog i iskrenog domaćina, sa kvalitetom raznovrsnih usluga, prepoznatljivim na području cijele BiH.

Ovo je samo prvi korak uspostavljanja saradnje ove dvije institucije, i u narednom periodu se očekuju konkretni koraci.

Podijelite:

Posljedni članci