POSJETA MUZEJU I KONCERT NA PLATOU DOMA KULTURE

Podijelite:

U četvrtak 23.07. JU za kulturu i obrazovanje Kakanj ugostila je 34 gosta, iz Teslića, članova radio amaterskog kluba, a u subotu 25.07. je tridesetak učenika srednje škole iz Maglaja i Zavidovića, na poziv udruženja AlterVal, posjetilo Muzej Kaknja.

Gostima je upriličeno predavanje za svaku postavku u muzeju i razvoju Kaknja, te njegovom uticaju u historiji BiH. Najveće interesovanje učenici su iskazali prema onome po čemu je Kakanj i prepoznatljiv, a to su rudarstvo i energetika.

Pored muzeja, gosti su posjetili i Likovnu galeriju, gdje su pogledali stalnu postavku kakanjskih slikara.

Ova posjeta je ujedno i rezultat zajedničkog rada JU i udruženja mladih AlterVal, koji su za subotu večer priredili i koncert pod nazivom „Drugačiji od drugih“, u okviru projekta „Kulturni potencijal“, pod pokroviteljstvo HO „World Vision“ BiH. Učenici iz Maglaja i Zavidovića, također surađuju sa ovom organizacijom, te ja na ovaj način upriličeno druženju u Kaknju.

Na koncertu su nastupili muzičari AlterVal-a, članovi Dramskog studija i Škole glume Kakanj, te mladi iz Centra za razvoj životnih vještina Kakanj kojeg je uspostavio “World Vision”. O saradnji JU za kulturu i obrazovanje i Udruženja mladih AlterVal Kakanj, Aldin Šljivo, prvi čovjek ove ustanove je rekao: „Ovo je treći zajednički projekat Udruženja AlterVal-a i JU za kulturu i obrazovanje. Nama je zaista zadovoljstvo sarađivati sa članovima ovog udruženja koji obavljaju svoj posao na pravi način i sve to rade iz ljubavi, bez ikakve novčane naknade. To nas posebno čini zadovoljnim i JU im je pružila maksimalnu podršku i otvorila im svoja vrata. Zadovoljni smo i njihovim odzivom prema nama te se nadamo da će se ovakva saradnja nastaviti i u narednom periodu.“

 Ova saradnja je svijetli primjer, kako je dovoljno samo malo entuzijazma i volje za kreiranje pozitvnih događaja u našem gradu, a najljepša stvar je ta što to čine isključivo mladi ljudi.

Sigurni smo da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti, te da će iz nje izaći još mnoštvo kvalitetnih projekata.

143258111621262731

Podijelite:

Posljedni članci