Potpisan memorandum o saradnji Udruženja “Alternative Kakanj” i JU KSC Kakanj na uspostavljanju Kreativnog inovacijskog centra Kakanj

Podijelite:

Aldin Šljivo, Direktor JU KSC Kakanj i Maksuma Topalović, izvršna direktorica Alternative potpisali su danas 29.10.2018. godine Memorandum o razumijevanju sa jasno definiranim ulogama u uspostavljanju Kreativnog inovacijskog centra Kakanj.

KICK će biti smješten u zgradi Omladinskog centra pri JU KSC Kakanj i stavljen u funkciju podrške mladima u pokretanju i razvoju biznisa i društvenih inovacija. KICK je namijenjen pojedincima i timovima s poslovnim idejama, voditeljima društvenih promjena, startupima, IT stručnjacima, studentima i učenicima srednjih škola, freelancerima, te predstavnicima potpornih institucija i svim osobama koje žele ostvariti poslovne kontakte i mentorsku podršku.

Prvi koraci su adaptacija prostora po ugledu na suvremene centre sličnog karaktera, istraživanje potreba poslovnog i potreba društvenog sektora a zatim edukacija i mentorska podrška u razvoju biznisa i projekata.

KICK je podržan u okviru projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)”, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.
Više o KICK-u
https://kick.ba/
https://www.facebook.com/kick.kakanj/

JU KSC KAKANJ/ Alternative Kakanj

Podijelite:

Posljedni članci