Povodom Dana državnosti BiH izložba “Gradovi BiH“- akvareli akademske slikarice Nerice Abdulić-Osmančević u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti

Podijelite:

Obavještavamo građane da će povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti biti upriličena izložba pod nazivom “Gradovi BiH“- akvareli, akademske slikarice Nerice Abdulić-Osmančević, u petak 24.11.2017. godine sa početkom u 17:00 sati.

Bosanska akademska slikarica Nerica Abdulić-Osmančević rođena je 1965. godine u Banja Luci. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti 1989. na nastavničkom odsjeku. Od 1989. do 1992. radila kao profesor likovne umjetnosti u Banja Luci.  Od septembra 1992. kao ratni prognanik dolazi u Austriju, gdje trenutno živi. Od 1992 bavi se isključivo akvarelom i crtežom. Vodi slikarske kurseve na Volkshochschule Salzburg. Od 1992 do danas imala mnogobrojne samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostranstvu.

Nagrade:

– „Signum Loridis“ u kategoriji plakata (Nacionalni park Hohe tauern)
– Werbe-Grand-Prix „Tourist Austria“

Izložba akvarela bosanske akademske slikarice Nerice Abdulić-Osmančević pod nazivom “Gradovi BiH” prvi put će biti predstavljena u našem gradu. Glavni motivi izložbe su gradovi BiH, a za ovu priliku naša autorica je pripremila i nekoliko radova sa motivima grada Kaknja. Promotor izložbe će biti prof. Besim Spahić.

Prof. Spahić će pored promotorskog dijela programa sve prisutne počasiti i muzičkom tačkom za vrijeme promocije pomenute izložbe.

Pozivamo sve patriote, sve ljubitelje akvarela i umjetnosti da nam se pridruže u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti kako bi bili dio ovog lijepog događaja koji je posvećen rođendanu naše države.

Svi oni koji nakon otvorenja izložbe budu željeli pogledati djela Nerice Abdulić-Osmančević, mogu to uraditi u vremenskom periodu od 07:30 do 15:30 svakog radnog dana do 08.12.2017. godine

Ulaz je slobodan! Dobrodošli.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci