Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Muzeju Kaknja izložba fotografija i promocija knjige “Fotomonografija Bosne i Hercegovine”, autora Adisa Tanovića

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se u subotu 25.11.2017. godine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Muzeju Kaknja održati izložba fotografija i promocija knjige “Fotomonografija Bosne i Hercegovine”, autora Adisa Tanovića, sa početkom u 18:00 sati.

Muzej Kaknja je kroz program kreiranja  stručne biblioteke uspostavio izuzetno dobru saradnju sa Gradskom bibliotekom Kakanj. Kroz tu saradnju odlučeno je da se organizuje zajednička promocija knjige, a mi smo odlučili za rođendan naše domovine, da to bude izložba fotografija i promocija knjige „Fotomonografija BiH“ autora Adisa Tanovića.

Fotomonografija BiH obuhvata više od 30 gradova, predstavljajući historiju, prirodno i kulturno naslijeđe naše zemlje.

Adis Tanović rođen je u Sarajevu 1979. godine. Adis Tanović već dugi niz godina radi na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u sektoru marketinga. Ovaj ekonomista je veliki zaljubljenik u fotografiju, a zbog prirode posla, u prilici je mnogo putovati.

U slobodno vrijeme putuje svijetom, fotografiše, piše reportaže i tekstove o prirodnom i kulturnom naslijeđu. Autor je tri izdanja knjige “Turistički vodič kroz Bosnu i Hercegovinu”, sedam izdanja fotomonografije Bosna i Hercegovina, dva izdanja Turističkog vodiča kroz Sarajevo, fotomonografije Sarajevo, te knjiga “Vaš vodič kroz Tursku”, “Kako putovati Evropom”, “Rim – vječni grad” i “Islamsko kulturno naslijeđe u Evropi”.

U Muzeju Kaknja prvi put će biti promovisano sedmo izdanje knjige „Fotomonografija BiH“.

Knjiga: Fotomonografija Bosne i Hercegovine

Autor: Adis Tanović, publicista i putopisac

Koautor: Lejla Tanović, ma. arhitekture

Promotori: Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke u Zenici

           Alen Žečević, ma. Historije

 

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na ovom programu u Muzeju Kaknja!

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci