Povodom Svjetskog dana pozorišta Dramski studio KSC KAKANJ gostuje u BKC-u Tuzla

Podijelite:

Pozorišna predstava “Ludilo udvoje” bit će odigrana večeras 27. marta 2018. godine u BKC Tuzla, sa početkom u 19:00 sati. Zakazano gostovanje je povodom Svjetskog dana pozorišta i zaista je ovo velika čast da je jedno malo pozorište gostuje i nastupi na velikoj sceni. Ovo je 41. predstava Dramskog studija “Ludilo udvoje”u kojoj glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i glumica Aida Bukva. Također, u pitanju je drugo izvođenje ove pozorišne predstave koja ima elemente komedije, apsurda ali i elemente ljudskosti.

Ovo je jedna priča o bračnom paru, o muškarcu i ženi, o muškarcu sa svojim muškim principima koji je osuđen na svoju suprugu koja je čangrizava i sve mu prebacuje. Dakle radi se o najobičnijem bračnom paru koji su u okolnostima da ne mogu izaći vani, ne mogu da napuste svoj dom, svoj brak i grad. Prosto moraju da žive tako kako žive na neki način na koji i mi ležimo na tempiranoj bombi i gledamo da na najbolji način funkcionišemo da nismo totalno ludi. Predstava ima elemente komedije, ima elemente ljudskosti, to je jedna poučna i ono što je najbitnije to je jedna ljudska priča.

Gostovanje predstave “Ludilo udvoje” je u sklopu martovskog druženja druženja za dame, koje organizuje Ladies In by Jana.

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI), već više od 50 godina od 1961. godine, širom svijeta obilježava se Svjetski dan pozorišta, 27. mart. Prvi put u Helsinkiju, a zatim u Beču na devetom ITI kongresu, juna 1961. godine, tadašnji predsjednik Arvi Kivimaa iz Finske, predložio je da se proslavlja Svjetski dan pozorišta. NJegov prijedlog je prihvaćen sa oduševljenjem i od tada se svakog 27. marta (dan otvaranja Teatra nacija 1962. u Parizu) obilježava Svjetski dan pozorišta na različite načine.

Ovom prilikom svim pozorišnim radnicima čestitamo Svjetski dan pozorišta.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci