Pozivamo male skijaše da nam se pridruže na Školi skijanja danas – U dnevnom terminu sankanje i učenje novih tehnika skijanja, a večeras noćno skijanje

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Nakon što nas je ponovo obradovao snijeg koji je pao u skromnim količinama, ekipa JU KSC Kakanj uložila je maksimalni trud kako bi se skijašima obezbijedilo skijanje. Tako je jučer 18. januara ski lift radio od 11:00 do 13:00 sati, a cijena karte iznosila je 8 KM. U isto vrijeme u desnom dijelu prve padine velike staze održavala se Škola skijanja za male skijaše. Kako smo saznali tokom poludnevnog skijanja sve je prošlo u najboljem redu a skijaši su bili i više nego zadovoljni.

Zbog održivosti ski staze jučer je upriličeno skijanje u trajanju od dva sata kako bi staza bila očuvana za noćno skijanje. To se pokazalo kao dobra odluka budući da je tokom noćnog skijanja koje je organizovano od 18:00 do 21:00h zabilježeno oko 80 skijaša, a staza održiva zbog niskih temperatura.

Dobra vijest jeste da se u našoj zemlji očekuju nove snježne padavine.

Danas 19. januara radimo noćno skijanje od 18:00 do 21:00h, a u dnevnom periodu bit će organizovana Škola skijanja sa početkom u 10:00 sati. Dakle danas u dnevnom periodu ski lift zbog što boljeg očuvanja ski staze neće raditi.

Svi zainteresovani mogu nam se pridružiti na noćnom skijanju.

Instruktori skijanja na Ponijerima su prof. Haris Ljubović, Mahir Jašarspahić, Eldar Turudija i Irfan Hasagić.

Tokom sezone skijanja organizujemo časove skijanja grupno i pojedinačno u skladu sa slobodnim vremenom svakog prijavljenog polaznika. Za početnike nudimo osnovne tehnike skijanja, a za napredne skijaše nudimo nove tehnike skijanja.

Vršimo pojedinačne obuke, cijena jednog sata skijanja iznosi 10 KM, za tri sata skijanja cijena je 24 KM, petodnevna bez prevoza 150 KM. Cjenovnik pogledajte u tabeli koja slijedi:

Ne zaboravite pratiti live stream sa Ponijera na ski.ba i informacije na web stranici JU KSC Kakanj. O radu ski lifta preko vikenda javnost ćemo obavijestiti u narednom periodu.

Cijena karte za noćno skijanje na Ponijerima iznosi 10 KM.

Dobro nam došli.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci