Pozorišna predstava “Brašno u venama” stiže u Dom kulture Kakanj u petak 24.11.

Podijelite:

Predstava u režiji Borisa Liješevića rađena prema tekstu Igora Štiksa “Brašno u venama“, bit će izvedena u petak 24.11.2017. godine u Domu kulture Kakanj, sa početkom u 20:00 sati.

Riječ je o predstavi koja se bavi sudbinom jedne porodice, koja se okuplja nakon dvadeset godina.  Priče o okupljene tri generacije na sceni se proširuje na cijelu porodičnu historiju uvođenjem priče o pradjedu Oscaru, priče koja suštinski određuje i sudbine narednih generacija.

„Brašno u venama“ je predstava sa sjajnom glumačkom igrom, efektnim rediteljskim, dramaturškim i scenografskim rješenjima, predstava koja doista računa na glumca, pokazuje poštovanje i prema dramskom tekstu i, što nije najmanje važno, prema publici.

Uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.


Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić.

Koprodukciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.

Autor dramskog teksta, Igor Štiks, naveo je kako je priča ove drame nastajala godinama. “Prvi motivi su se pojavili još za vrijeme mog boravka u Chicagu gdje sam sretao porodice našeg porijekla u kojima sam vidio duboko generacijsko nerazumijevanje. Djeca nisu mogla u potpunosti razumijeti svoje roditelje, iskustvo i historiju koju su donijeli sa sobom u Ameriku. To mi je izgledalo kao nepravda, da naslijedite sve te traume, a živite i želite se razvijati u svijetu u kojem za njih nema mjesta i čak su prepreka za taj razvoj“, rekao je Štiks i dodao da moramo naučiti uhvatiti bumerang prošlosti prije nego nas ponovo povrijedi, ne da bismo ga odbacili i zaboravili, već da bismo spriječili da nam osakati budućnost.

Igor Štiks: BRAŠNO U VENAMA

Režija: BORIS LIJEŠEVIĆ Dramaturgija: DUBRAVKA ZRNČIĆ-KULENOVIĆScenografija: VEDRAN HRUSTANOVIĆ Kostimografija: LEJLA HODŽIĆ Muzika: DUŠKO ŠEGVIĆ Inspicijent: GORAN FILIPOVIĆ

Klement, otac Vladimira i IgoraNadijin muž, 78 godina: MIKI TRIFUNOV
NadiaKlementova žena, majka Vladimira i Igora, 70 godina: KAĆA DORIĆ
Vladimir, njihov stariji sin, 48 godina: IZUDIN BAJROVIĆ
Igor, njihov mlađi sin, 45 godina: ADMIR GLAMOČAK
HelenaVladimirova žena, 43 godine: SELMA ALISPAHIĆ
David, sin Vladimira i Helene, 17 godina: JASENKO PAŠIĆ

Ulaz na predstavu iznosi: 7 KM

Ulaznice se mogu kupiti na info-pultu JU KSC Kakanj svakog radnog dana u vremenskom periodu od 07:30 do 15:30 ili na dežurnom info-pultu koji se nalazi u sastavu Sportske dvorane KSC Kakanj u vremenskom periodu od 15:30 do 23:00 sata.

iNFO I REZERVACIJE: 032/771-920

Rezervacije vrijede dan pred predstavu.

DEŽURNI BROJ: 032/975-063

JU KSC KAKANJ

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci