Predstava “DNK” učestvovala na Petnaestom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH

Podijelite:

Dana 17.04.2017. godine na Petnaestom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva odigrana je pozorišna predstava Dramskog studija i Muzičkog centra JU KSC Kakanj pod nazivom “DNK”.

Talenat mladih polaznika Dramskog studija i Muzičkog centra sinoć je došao do posebnog izražaja, s posebnim akcentom na kolektivnu igru.

Predstavu „DNK“ režirao je akademski glumac Mirza Bajramović a jedan je od sadržaja koji su posvećeni obilježavanju 50 godina postojanja Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj. Nakon odigrane predstave žiri i publika su odlično reagovali pohvalivši rad i Dramskog studija i Muzičkog centra Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Pozorišna predstava tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma veliki broj problema u kojima se često danas nalaze maloljetnici, te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje.

Pristup procesu je poprilično alternativan i predstava pripada kategoriji modernog – alternativnog teatra.

Po prvi put u realizaciju jedne predstave Dramskog studija je uključen i Muzički centar sa svojim polaznicima, koji također djeluje u okviru JU KSC. Zadatak polaznika Muzičkog centra je da u toku glumačke igre muzičari koji čine band od 4 člana (solo gitara, ritam gitara, bas i bubanj sa perkusijama) na muzičkim instrumentima muziciranjem proizvode ambijent cijele predstave, uz tematske muzičke dionice.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci