„PARTIJA REMIJA“, PREDSTAVA O OTUĐENOSTI MODERNOG ČOVJEKA

Podijelite:

Poštovani građani obavještavamo vas da je pozorišna predstava „Art“ čije je igranje bilo predviđeno 22.04.2016. godine, otkazana zbog problema tehničke prirode. Našim sugrađanima koji su planirali doći da pogledaju ovu predstavu se duboko ispričavamo.

Ovim putem vas također obavještavamo da smo za mjesec april obezbijedili predstavu pod nazivom „Partija remija“ BNP-a u kojoj igraju kakanjskoj publici dobro poznati glumci Mugdim Avdagić i Faketa Salihbegović.

Predstava „Partija remija“ bit će odigrana u subotu 23.04.2016. u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:30 sati.

Partija remija je predstava koja govori o dvoje starijih ljudi, koji se sreću u staračkom domu, i koji, u želji da prekrate vrijeme, započnu igrati remi. Ta zabava, isprva, biva razlogom za druženje i smijeh, a da bi, kasnije, prerasla u međusobnu borbu, pravi mali rat, zapravo, u ovom slučaju, i dramski agon, u kojem se počinje otkrivati sve ono što ih tišti i boli, a što su potisnuli u sebe.

Priča iz „Partije remija“ sugeriše nam, dakle, da ne zaboravljamo istinske ljudske vrijednosti: humanost, ljubav, saosjećanje, razumijevanje, toleranciju, kulturu dijaloga.

Cijena ulaznice za ovu predstavu iznosi: 5 KM

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci