PREMIJERA PREDSTAVE „PINOKIO“ U DOMU KULTURE

Podijelite:

Škola glume, Dramskog studija Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, privodi kraju i ovu sezonu 2015/2016, premijerom predstave „Pinokio“ koja će se odigrati 30.05.2016. godine u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:30 sati.

Sa polaznicima se tokom sedmomjesečnog procesa radilo na osnovama glume, koji obuhvata rad na pokretu, pravilnom govoru (dikciji) i glumi, a ono što je glavna odlika Škole glume je rad na lijepom ponašanju, vještini govora i kulturi komunciranja kod polaznika, osobinama koje su izuzetno bitne za sveukupno funkcionisanje i ponašanje u društvu.

Upravo iz toga razloga mentori su i odlučili da sa polaznicima rade predstavu „Pinokio“, koja u svojoj postavci, a i način kako ju je napisao Carlo Collodi, nosi izuzetno bitne životne postulate i pravila ponašanja te stavlja granicu između dobra i zla, i sve to se odnosi na djecu, ali  i roditelje i pedagoge, koji su najviše odgovorni za odgoj djece, a između ostalog zadaća i  misija Škole glume i JU KSC Kakanj jeste da nauči mlade pravilima lijepog ponašanja.

Režiju potpisuje: Miroljub Mijatović, asistent režije Mirza Bajramović, a u predstavi igraju, polaznici: Ines Delibašić, Ena Delibašić, Saša Vasiljević, Irma Numanović, Hana Bjelopoljak, Edna Brkić, Emin Brkić, Emina Čaluk, Ajla Cvrljo, Ena Sikira, Elma Kubura, Merima Mušija, Melika Haračić, Hamza Šišić, Amer Javoraš, Merjem Kulović, Lejla Rajkić, Dani Hrgota, Armin Šolbić, Ilda Sarač, Majra Čatić i predavač na Školi glume, Mirza Bajramović.

Cijena ulaznice za ovu predstavu iznosi: 3 KM

 

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci