Prijavite se još danas – Planinarski pohod Zgošća – Krevnik – PD Bočica – Vidikovac – Skenderovići

Podijelite:

Obavještavamo građane da će u subotu 05.08.2017. godine u sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ biti organizovan planinarski pohod Zgošća – Krevnik –  PD Bočica – Vidikovac – Skenderovići.

Staza  polazi iz naselja Zgošća asfaltnim putem prema Tršću i nakon 50 m skreće desno na pješačku stazu ispod lokalnog rezervoara dolazi do napuštenog sela Ravne. Pored lovačke nadstrešnice staza ulazi u gusto nisko rastinje i za nekih 40 min. hoda izlazi na livadu. Sa livade pored čobanske kolibe ponovo ulazi u nisku bjelogoričnu šumu, pored Perića vode staza izlazi na vrh Krevnika odakle se pruža predivan pogled na najviši vrh općine Kakanj kao i na planinarski dom Bočicu. Staza livadom nastavlja do vikendice i skreče desno u crnogoričnu šumu te iza Konaka izlazi na lokalni put Kakanj – Halinovići. Od Halinovića markiranom stazom kroz bukovu šumu staza izlazi na sportske terene planinarskog doma Bočica. Markiranom pješačkom stazom od doma  kroz borovu šumu makadamskim putem dolazi do livada Ravnice. Dalje prko livada pa kroz hrastovu šumu dolazi se do nekropole stečaka, a  zatim kroz šljivik do vidikovca sa kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na Kakanj. Od vidikovca istom stazom do raskrsnice pa lijevo makadamskim putem nekih 1000 m na asfaltni put Skenderovići – Semetiš kojim se spušta do autobuske stanice Skenderovići gdje se staza i završava.

U nastavku pogledajte plan i satnicu planinarskog pohoda:

08:00 – Polazak sa autobuskog stajališta u Zgošći

13:00 – Odmor i osvježenje na pl. Domu „Bočica“

14:00 – Polazak sa planinarskog doma Bočica

15:30-  Odmor na Zagrađskoj gradini

17:00- Dolazak u Skenderoviće i povratak za Kakanj

Napomena:

  • Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona: 032/771- 920 danas  do 15:30 sati.
  • Učesnici su dužni poštovati planinarski kodeks i pratiti upute vodiča. Sa sobom ponijeti hranu i piće za cjelodnevni boravak u prirodi, bez obzira na osvježenje koje vas očekuje na domu.
  • Oprema standardna planinarska

Organizatori: JU KSC Kakanj i PD “Bobovac”

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci