Producent Aldin Šljivo o predstavi “Ludilo udvoje”

Podijelite:

Nakon današnje konferencije za medije povodom premijere pozorišne predstave “Ludilo udvoje” koja je zakazana sutra 25.04.2017. godine u Domu kulture donosimo izjavu direktora JU KSC Kakanj Aldina Šljive.

“Odlučili smo da ova predstava ima veći budžet u odnosu na ostale koje su rađene u sklopu Ustanove upravo zbog obilježavanja 50 godina rada kako bi to bio poklon našim sugrađanima. Za realizaciju ovog projekta smo uglavnom koristili domaći kadar, pa će režiju potpisati Mirza Mušija, a glumačku podjelu čine pored Mirze Mušije i Mirze Bajramovića i gostujuća popularna glumica Kamernog teatra iz Sarajeva Aida Bukva. Dakle, JU KSC Kakanj zapošljava dva profesionalna glumca, Mirzu Mušiju i Mirzu Bajramovića, s kojim se ponosimo i koji daju nemjerljiv doprinos za naš grad. To će dokazati i ova predstava u koju su obojica uključeni i koja govori o otuđenosti modernog čovjeka što je sve češća pojava u našem društvu.

Potpomognuti gostujućom glumicom, smatram da će ovaj naš „kreativni tim“ biti vrlo uspješan u predstavljanju naše Ustanove. Pored zaposlenika JU KSC Kakanj i domaćeg kakanjskog brenda Frame production (zaduženi za audio-vizuelni identitet predstave), kao scenografa smo angažovali spoljnog saradnika akademskog slikara Mensura Bećirovića iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i vjerujem da će gledaoci prepoznati da smo unaprijedili i ovaj pozorišni segment u koji je uložen trud i novac.

Općina Kakanj je osnivač i finansijer JU KSC Kakanj i daje veliki doprinos i podršku radu Dramskog studija. Plan nam je da ova predstava živi, da se predstavimo sa ovom predstavom i u drugim gradovima BiH pa i šire”, rekao je u svom obraćanju na današnjoj konferenciji za medije direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Napominjemo premijera predstave “Ludilo udvoje” bit će održana u Domu kulture Kakanj u srijedu 26.04.2017. godine sa početkom u 19,30 sati u Domu kulture. Ulaznice po cijeni od 7,00 KM za ovu predstavu je moguće kupiti na info pultu u Muzeju Kaknja svakim radnim danom od 7:30 do 15:30 sati, a poslije radnog vremena moguća je kupovina ulaznica i u kultnom školskom centru Europa.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci