Prva repriza “Kockaste lopte”

Podijelite:

Nakon uspješne premijere pozorišne predstave „Kockasta lopta“, koja je nastala kao produkt Škole glume JU-e za kulturu i obrazovanje Kakanj, najavljujemo prvu reprizu u srijedu (03.06.) u 11,00 sati! Dom kulture će ponovo biti mjesto okupljanja mladih, koji željno iščekuju da vide kako završava uzbudljiva priča o dvije planete , kockastoj i loptastoj, te njenim stanovnicima, kockastoj i loptastoj djeci koja su razdvojena zbog sukoba u prošlosti! U vremenu kada su podjele i segregacija još uvijek prisutne u našem društvu kao rana ili velika boljka, tridesetak polaznika škole glume, ovom predstavom upravo tretira ovaj problem, gdje sam tok radnje u ovoj predstavi nudi isključivo samo jedno i jedino moguće rješenje, a to je da razlika nema.

kocka 2

Na premijeri u Kaknju je prisustvovao i sam dramski pisac Goran Simić, koji nije krio zadovoljstvo onim što je vidio! Bosansko narodno pozorište Zenica će imati svoju premijeru u četvrtak (04.06.) tekuće godine, sa početkom od 11,00 sati.

Kockasta publika

Dođite da pogledate naše mlade glumce i glumice koji igraju u predstavi, a oni su: Sarah Mioč, Irma Numanović, Armin Šolbić, Merjem Kulović, Edna Brkić, Emina Čaluk, Merima Mušija, Hana Bjelopoljak, Nejra Bečirhodžić, Hana Hadžić, Sajra Čaluk, Lana Gadžun, Edna Šabić, Emin Brkić, Saša Vasiljević, Ines Delibašić, Ena Sikira, Elma Kubura, Amer Javoraš, Hamza Šišić, Berin Povalić, Ena Delibašić, Dani Hrgota, Elma Čeliković, Melika Haračić i Soraja Čaluk. Režiser predstave je mr.sc. Miroljub Mijatović, glumac, režiser i rukovoditelj DOL scene BNP Zenica, a asistent režije mr. Mirza Bajramović.

kockasta 1

Karte možete kupiti po cijeni od 2 KM u našoj zgradi Uprave od 7,30 do 15,30 sati, kao i na bileternici na dan igranja.

Podijelite:

Posljedni članci