Prvi dan Biznis lige: Detaljniji izvještaj nakon odigranih utakmica

Podijelite:

U nedjelju 23.02.2020. godine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj počelo je takmičenje u malom nogometu Biznis liga “Kakanj 2020”. Prijavljeno je ukupno 17 ekipa, a odigrano je ukupno 8 utakmica.

Turnir je svečano otvoren nakon dvije utakmice prigodnim govorom direktora JU KSC Kakanj Mirze Mušije, koji je poželio dobrodošlicu prijavljenim ekipama, publici u dvorani sa posebnom zahvalom publici koja je bila prisutna na tribinama.

U prvoj utakmici koja je počela u 16:30 sati sastale su se ekipe Tiron i Neimax Visoko. Rezultatom 6:1 pobijedila je ekipa Tiron. Golove za Tiron su postigli: Zahirović A. (3), Mahmutović D. (1), Šišić A. (1) i Jašarspahić A. (1). Gol za ekipu Neimax postigao je igrač Šarak E. (1).

U drugoj utakmici snage su odmjerile ekipe MGM Farm i Općina Kakanj. Utakmica je završila sa rezultatom 2:0 za ekipu MGM. Golove za ekipu MGM postigao je Majdanđić (2).

U trećoj utakmici sastale su se ekipe Policija i DSM Trade koja je završila sa rezultatom 2:0 za Policiju. Golove za Polijciju su postigli igrači: Durmić A. (1) i Šarić (1). Žuti karton dobio je igrač Alagić A. koji je nastupao za ekipu DSM Trade.

U četvrtoj utakmici sastale su se ekipe JP Vodokom i JU KSC/JP Grijanje koja je završila rezultatom 2:4 za ekipu JU KSC/JP Grijanje. Golove za JP Vodokom postigli su: Ramić D. (1) i Sejdović B(1). Za ekipu JU KSC/JP Grijanje golove su postigli: Alajbegović E. (2), Hrusto E (1) i Pipo A. (1). Ekipa Vodokom imala je 6 timskih prekršaja dok je ekipa JU KSC/JP Grijanje imala dva timska prekršaja.

Peti susret turnira bio je između ekipa RMU Kakanj i Enikon koji je završen rezultatom 6:0 za RMU. Golove su postigli Neimarlija A. (1), Berbić N. (1), Trako S. (1), Gadžun A. (AG), Plasto B. (1) i Pitić A. (1).

U šestoj utakmici snage su odmjerile ekipe Perutnina Ptuj i Moj San koja je završila sa rezultatom 0:2 za Moj San. Golove je postigao igrač Čaluk V. (2).

Sedma utakmica turnira bila je između ekipa Elektroprivreda i Trgošped, a završila je rezultatom od 2:1 za ekipu Elektroprovreda. Golove za Elektroprivredu su postigli: Kadić A. (1) i Zahirović P. (1). Gol za ekipu Trgošped postigao je Terzić S. (1). Žuti karton dobio je igrač Sadber Terzić iz ekipe Trgošped.

U zadnjoj utakmici sastale su se ekipe Kakanj Petrol/SIM Komerc i Pekar Delibašić koja je završila sa rezultatom 1:0 za Kakanj Petrol/SIM Komerc. Gol je postigao Ćosić E. (1). Žute kartone dobili su Jasmin Čeliković i Edvin Ćosić iz ekipe Kakanj Petrol/SIM Komerc. Žuti karton iz ekipe Pekar Delibašić “zaradio” je Bajazid Delibašić.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci