Prvi igrano-animirani koncert “Mjuzikl novog svijeta” – 2. jula u Domu kulture Kakanj

Podijelite:

Prvi igrano-animirani koncert “Mjuzikl novog svijeta” – 2. jula u Domu kulture Kakanj, sa početkom u 20:00 sati.

Riječ je o društveno angažovanom projektu u kojem učestvuju osobe različite starosne dobi, a djelo u dramaturškom smislu govori o tranzicijskom društvu, o ljudima koji su živjeli u socijalističkom sistemu, doživljavali zapad kao društvo sloboda, ostvarenja snova, kao društvo velikih mogućnosti i jednakih šansi.


Učesnici koncerta-izvođači su mladi glumci Faris Pinjo i Hana Zrno,solisti pjevači Narcis Zečić, Sara Vojičić i Alma Ferović Fazlić, kojapotpisuje muzičku režiju koncerta. Klavirska pratnja dirigent NenadTešić.

Jednosatni koncert je kabaretskog tipa i interaktivnog karaktera. Na programu su popularni songovi iz mjuzikla Broadway produkcija među kojima su:


1. Make Him Mine iz mjuzikla “The Witches of Eastwick”2. The River wont flow, iz revije “Songs for a New World”3. I hate the bus iz mjuzikla “Caroline or change”4. Bring him home iz mjuzikla “Les Miserables”5. Funny Honey iz mjuzikla “Chicago”6. Another night at Daryl's iz mjuzikla “Witches of Eastwick”7. Who wants to live forever iz mjuzikla “We Will Rock You”8. Come to your senses iz mjuzikla “Tick Tick Boom”9. A Whole New World iz mjuzikla “Aladdin”10. My own best friend you iz mjuzikla “Chicago”.


Ulaz: 8 KM

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci