“PUSTOLOVINE VESELOG LUTKA NEŠUTKA” U PARKU DOMA KULTURE

Podijelite:

U sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ odigrana je predstava za djecu pod nazivom  “Pustolovina veselog Lutka Nešutka” u prepunom Parku Doma kulture.

Vladala je pozitivna atmosfera uz nasmijana dječija lica koja su pokazatelj da je predstava bila pun pogodak.

U bajkovit scenografski ambijent po izboru akademskog slikara Adisa Šabanovića i realizaciji scenografa Suada Avdagića, smještena je ova monodramska maštarija po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka Jugovića i prefinjenoj glumačkoj naraciji Elmira Krivalića.

Riječ je o igrokazu za djecu, a Lutak Nešutak je oličenje simpatičnog pričalice-lutalice koji nas putujući tragom dječije mašte vodi snenim mozaičkim stazama do raznoraznih poznatih i manje poznatih zdenaca svjetskih bajki. Lutak je šoumenski nestaško koji kroz svoja hodoljublja svjetskim pozornicama zabavlja i Veliku i Malu publiku.

Svaki bajkoviti medaljon utkan u monodramsku fantazmagoriju – čini svojevrsnu minijaturnu integralnu cjelinu, koja prošarana bezbrojnim, ali sa mjerom i ukusom ukomponovanim songovima, čine svojevrsnu muzičku paletu prijemčivu dječijem uhu, te iscrtavaju kićeni ram za “sliku” naših “Pustolovina veselog Lutka Nešutka”.

Ovo je još jedan u nizu poklonjenih predstava najmlađoj kakanjskoj publici koja je uspjela popuniti i posljednje mjesto u prelijepom Parku Doma kulture.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci