“Putujuće pozorište” nastavlja sa turnejom

Podijelite:

U četvrtak, 15. decembra 2016. godine u OŠ “Ahmed Muratbegović” – Bilješevo bit će izvedena dječija pozorišna predstava “Pazi, zebra” u okviru projekta “Putujuće pozorište”

„Putujuće pozorište“ je projekat JU KSC Kakanj koji je realizovan sa članovima Dramskog studija  i nastala je u koprodukciji sa BNP-om Zenica. U okviru projekta odigrane su dvije predstave, različitim uzrastima i publici koja je prvenstveno nastanjena u ruralnim područjima.
Projekat „Putujuće pozorište“ je upravo i namijenjen razvijanju pozorišne umjetnosti u mjestima kojima je pozorište zaista i potrebno. Radi se o osobama koja nemaju priliku posjetiti i pogledati predstavu profesionalnog pozorišta, što zbog udaljenosti i cijene gostovanja jedne pozorišne predstave, ali isto tako navike i obaveza ljudi, koji nemaju izgrađenu potrebu za pozorištem kao duhovnom i edukativnom komponentom u svojim životima. 
O predstavi:
Predstava “Pazi, zebra” na zabavan i duhovit način, kroz igru mladih glumaca, djecu uvodi u svijet pravila ponašanja u saobraćaju: od prelaska ulice i prepoznavanja osnovnih saobraćajnih znakova i signalizacije, preko ponašanja u sredstvima javnog prijevoza i drugim vozilima, pa do izgradnje pravilnog odnosa prema svim učesnicima u saobraćaju, posebno  prema policajcima koji su tu da nam pruže pomoć i zaštitu.

Predstava iako u osnovi zabavna, ipak diskretno podsjeća na crne statistike s naših cesta i teške saobraćajne nesreće u kojima često stradavaju najmlađi koji upravo zbog svoga neznanja i neiskustva postaju žrtvama u saobraćaju.

 Ideja i režija: Miroljub Mijatović, igraju: Mirza Bajramović i Zlatan Školjić, producenti:Aldin Šljivo i Hazim Begagić.

Partnerske organizacije: JU Kulturno-sportski centar Kakanj i Bosansko narodno pozorište Zenica.

Žanr: dječija predstava (od 4 do 10 godina).

Finansijski pokrovitelj projekta: Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci