RADIONICA NA TEMU “ZGOŠĆANSKI STEĆCI – NAŠA KULTURNA BAŠTINA” POVODOM OBILJEŽAVANJA GODIŠNJICE RADA MUZEJA KAKNJA

Podijelite:

Obavještavamo građane da će u sklopu projekta „Susret sa lokalnim kulturnim naslijeđem Kaknja“ biti održana RADIONICA na temu “Zgošćanski stećci – naša kulturna baština”, koju JU Kulturno-sportski centar Kakanj organizuje povodom obilježavanja prve godišnjice Muzeja Kaknja i Dana nezavisnosti BiH.

Radionica će se održati u srijedu 24.02.2016. godine u Muzeju Kaknja a namijenjena je učenicima osnovnih škola. Učešće će uzeti učenici OŠ „Hamdija Kreševljaković“ i OŠ Mula Mustafa Bašeskija iz Kaknja.

Ova radionica ima za cilj da učenici tokom edukativnih predavanja na temu “Zgošćanski stećci” nauče i steknu osnovne informacije i razumijevanje svoje prošlosti. Cijeli tok predavanja će biti praćen prezentacijom koja će sadržavati veliki broj fotografija, ilustracija i mapa. Na ovaj način učesnicima ove radionice omogućit će se lakše i bolje praćenje predavanja.
Praktični dio predavanja zamišljen je da učesnici izrađuju replike kakanjskih stećaka u vidu suvenira. Sav materijal od ove radionice će ostati u Muzeju Kaknja kao dio suvenirnice koja je u fazi osnivanja. Pored toga učesnici će moći izraditi po jednu repliku za sebe kao poklon od muzeja.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci