Riječ režisera Mirze Bajramovića o mjuziklu “Aladdin”

Podijelite:

Riječ režisera:

Mirza Bajramović

Priča o „Aladinu i čarobnoj lampi“ je sigurno najpoznatija svjetska priča iz arapske usmene predaje, a svima nama je poznato da dolazi iz najpoznatije orijentalne zbirke dužih i kraćih priča, „1001. noći“.

Najveću popularnost priči je vjerovatno dala animirana ekranizacija Diznijevog uratka, a mnoge generacije su odrasle uz čarolije, lepršavost, boje i poznate orijentalne zvukove priče koja isključivo govori o plemenitosti, dobroti, poštenju, a zatim i ljubavi između glavnih likova, Jasmin i Aladina.

Drugim riječima, onim za čime danas generalno svi žudimo ili smo zaboravili na te divne osobine čovjeka, kao vrline, a ne mane. S toga je ova postavka, prvog mjuzikla u historiji Dramskog studija JU KSC Kakanj, uz saradnju sa našim partnerima, prije svega okupila kakanjske profesionalne umjetnike i umjetnike iz drugih gradova BiH, koji su u jednoj sinergiji, prije svega djeci i mladima, ali sigurno i odraslima, odlučili pokazati ljepote i čari teatra i mjuzikla kao žanra, uz divnu energiju mladih iz hora Muzičkog centra, te u ovim turbulentnim vremenima, ponuditi svima nama relaksaciju i pozitivnu energiju u našoj postavci priče o Aladinu.

Akademski glumac Mirza Bajramović u mjuziklu “Aladdin” glumi Džafara. Premijera je zakazana za 7. april tekuće godine u Domu kulture Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci