Ski centar Ponijeri – Obavijest za skijaše

Podijelite:

U Ski-centru Ponijeri danas je zvanično počela sezona dnevnog i noćnog skijanja.

Novitet ove sezone na Ponijerima je noćno skijanje koje će posjetiocima biti na raspolaganju u terminu od 17:30 do 20:30 sati, a danas su posjetioci, zahvaljujući realizaciji projekta pod nazivom “Osvjetljenje ski staze Ponijeri”, po prvi put imali priliku uživati u besplatnom skijanju.

Kako smo na samom početku sezone i kako smo svjesni trošnosti ski lifta kojim upravljamo danas smo upravo iz tih razloga sve skijaše počastili besplatnim skijanjem. Međutim, upravo gore navedeni razlozi i očekivanja su uticali da se u toku noćnog skijanja desi veći problem sa sajlom na liftu što je uticalo da se rad ski lifta obustavi u trajanju od 1h.

Uposlenici JU KSC Kakanj su ostali do kasnih sati na terenu kako bi osposobili lift za sutra i uspjeli su u tome. Dakle, sajla je vraćena u ležište uz velike poteškoće, a ista je spala uticajem nesavjesnih skijaša koji krivudaju vučnom stazom iako je to zabranjeno.

Iako je ski lift trenutno vraćen u funkciju, za očekivanje je da u prvim danima dođe do kraćih obustava dok se ne uspostavi normalan rad. Zato molimo sve skijaše za strpljenje ukoliko se zadese u sličnim situacijama, a mi se nadamo da će takvih situacija biti manje.

Obavještavamo skijaše da je u planu da od sutra 05.12.2017. godine do petka 08.12.2017. godine Ski centar Ponijeri radi u periodu od 13:00 do 16:00 sati, a noćno skijanje će biti omogućeno od 17:30 do 20:30 sati.

Obzirom da se radi o poludnevnim terminima cijena karte iznosi 10 KM.

Zahvaljujemo se svima koji su večeras bili dio historijske priče osvjetljenja ski staze na Ponijerima i nadamo se da će ovo biti samo još jedna stepenica u povećanju usluga u Ski centru Ponijeri, a koja će pokrenuti i neke druge potrebnije usluge.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci