Ski lift u funkciji – Od sutra i noćno skijanje u Ski centru Ponijeri

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Nakon snježnih padavina proteklih dana na Ponijerima,  danas 03.12.2017. godine ekipa JU KSC Kakanj izašla je na teren Ski centra Ponijeri kako bi se izvršile određene pripreme za puštanje u funkciju ski lifta. Tom prilikom izvršeno je postavljanje mreža na ski stazu, postavljanje neophodne signalizacije i u konačnici osposobljavanje staze za skijanje.

Ovom prilikom obavještavamo naše prijatelje i sve koji su trenutno na Ponijerima sa opremom da je danas pušten u funkciju ski lift i da je danas bilo omogućeno skijanje bez naplate, a koje će biti omogućeno i sutra 04.12.2017. godine do popodnevnih sati. Do tada je predviđena priprema staze kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Svi posjetioci kakanjskog ski-centra Ponijeri od sutra 04.12.2017. godine će imati priliku da uživaju u čarima noćnog skijanja. Cijena noćnog skijanja iznosi 10 KM. Noćno skijanje će biti omogućeno u vremenskom periodu od 17:30 do 20:30 sati. 

Napominjemo da će cijena poludnevne karte koštati 10 KM, a dnevne 15 KM. Radi se o veoma prihvatljivim cijenama jer je cilj da se svim ljubiteljima skijanja omogući korištenje ski-lifta i ski-staze.

Visina snježnog pokrivača trenutno iznosi 40 cm a snijeg i dalje pada, danas je izmjerena temperatura od -4 stepena.

Foto: Zabilježeno danas na Ponijerima (03.12.2017.)
Pozivamo ljubitelje skijanja da nam se sutra u velikom broju pridruže na prvom noćnom skijanju ove godine!
Više informacija uskoro, pratite obavijesti na našoj stranici.
Javnost će biti blagovremeno obaviještena o svim neophodnim detaljima.
JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci