Slavimo radnike koji su temelj našeg grada – 21. decembar Dan rudara

Podijelite:

Sa ponosom najavljujemo svečanu akademiju povodom Dana rudara, koja će biti održana 21. decembra u velikoj sali Doma kulture Kakanj, sa početkom u 18:00 sati. Ova jedinstvena akademija rezultat je plodne saradnje između Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj i RMU Kakanj.

Isti dan, u prijepodnevnom terminu sa početkom u 10:00 sati, ispred spomenika poginulih rudara bit će održano komemorativno sjećanje posvećeno svim poginulim rudarima u 121 godini postojanja Rudnika.

Vjerujemo da će ovogodišnja svečana akademija ostati nezaboravna, budući da smo udruženim snagama razvili inovativan scenarij i događaj sa izraženom likovnošću cijele akademije, zasnovanu na minimalističkom pristupu i izraženim simbolima kao jezikom cijelog događaja. Naša akademija nosi snažnu poruku koja se prenosi kroz tekst, učesnike i scenografiju koja je posebno prilagođena kako bi odala počast i istaknula ulogu rudara.

Kakanjski rudari nose težak teret podzemnih dubina, oni su ne samo simbol grada nego i izraz snage i predanosti. Njihova sudbina utkana je u temelje ovog mjesta gdje su temelji rudnika duboko ukorijenjeni u dušu rudarskog grada. Njihova svakodnevna borba s tamnim hodnicima rudnika nije samo profesionalni poziv, nego i posvećenost kompletnoj zajednici.

Pridružite nam se na ovoj svečanosti koja slavi radnike koji su temelj našeg grada i čiji doprinos zaslužuje posebno priznanje

JU KSC KAKANJ

.

Podijelite:

Posljedni članci