Šta kažu naši sugrađani o Kakanjskim danima kad se utisci slegnu

Podijelite:

Nakon još jednog velikog projekta, nakon tradicionalne Kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani koja je ove godine trajala devet dana pitali smo naše sugrađane jesu li zadovoljni ponuđenim sadržajima.

U nastavku pročitajte šta su nam poručili.

“Što se tiče sadržaja, kao sadržaja, bilo je stvarno kvalitetno. Jedino im zamjerim što su doveli grupu Emir i Frozen Camels, jer smo pokazali da smo još zatucani za muziku i grupe, koji sviraju po Americi. Kod nas je, što kažu: “Daj hljeba i igara” i narod je jedino tada zadovoljan. U odnosu na period do prije pet ili šest godina, kad se organizovao onaj vašer, ovo je super bilo. Kvalitetan sadržaj, počevši od umjetnosti i izražavanja iste, do raznih kulturnih događaja. Naravno, dokaz koliko smo neupućeni, bili su komentari nakon prve noći, na onaj performans folklorne grupe iz Baskije, čini mi se. Ali, valjda će u sljedećim godinama, ako Općina Kakanj bude dosljedna dosadašnjoj praksi, i svijest ljudi da se promijeni, da progledamo malo dalje od nosa”, naveo nam je naš sugrađanin Haris Cvrljo.

“Drago mi je što se nešto ovog tipa organizuje i u našem gradu, bilo je lijepo birati sadržaje tokom ljeta od koncerta do utrke na kojoj sam i sama učestvovala”, poručuje naša sugrađanka Azra Alagić.

“Manifestacija Kakanjski dani po meni je do sada ove godine bila najbolje organizovana. Raduje me da je organizator posvetio mnogo pažnje djeci, raznim aktivnostima i edukativnim radionicama, kao i sportu. Sadržaj je bio raznovrstan, upriličen za sve generacije, tako da je svako mogao uživati u programu, poručila nam je Irna Smaka koja je bila prisutna na skoro svim dječijim radionicama.

“Ovogodišnja kulturno-sportska manifestacija KD2018 donijela je mnogo zanimljivih sadržaja u naš grad i svako je mogao da pronađe nešto za sebe. Grad je napokon izašao iz sivila i kišnog razdoblja, a osmijeh, pjesma, igra i zabava su zavladali našim gradom. Iskrene čestitke na organizaciji i razumijevanju potreba građana”, poručila je naša sugrađanka Ajla Vehab – Hrusto koja je i sama učestvovala u realizaciji radionica za djecu.

“Ja sam oduševljen kako se ova manifestacija svake godine podigne na viši nivo sa “redovnim” ali i novim sadržajima. Drago mi je da uposleni u KSC Kakanj ne posustaju s idejama i uvijek donesu nešto novo, pokazujući sugrađanima a i svima okolo kako je ovo jedna zdrava i napredna sredina u svim aspektima. Sve je pogođeno i organizovano s mjerom i ukusom i teško mi je bilo šta posebno izdvojiti. Možda izložba oldtajmera, ili možda ona trka na 5km. Sve je bilo odlično i znam da će tako biti iduće godine”, naveo je i naš sugrađanin Bajazid Tursun.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci