STAV JU KSC KAKANJ: Pojašnjenje o programima koji se realizuju u našim prostorijama

Podijelite:

Nakon što smo dobili određene primjedbe građana povodom posljednjeg sadržaja koji je upriličen u Domu kulture, tačnije o predstavi „Miki Maus i novogodišnji haos“odlučili  smo da našoj vjernoj publici  damo određenu vrstu isprike i pojašnjenja.

U mnoštvu sadržaja koji se dešavaju uglavnom u prostorijama JU KSC Kakanj od kojih izdvajamo vjerske, kulturne, obrazovne, na šta smo izuzetno ponosni jer građani imaju prliku posjetiti raznovrsna dešavanja za sve uzraste, dešavaju se i oni koji nisu niti vrijednosno niti finansijski opravdani.

Na tom polju moramo vas upoznati o sljedećem:

JU KSC Kakanj ne može uticati na visinu cijene karte za sadržaj čiju produkciju potpisuje neko drugi, što znači da i prihod od prodaje karata ide organizatoru, a ne Ustanovi. JU KSC Kakanj ne može unaprijed utvrditi kvalitetu ponuđenog programa, osim što možemo provjeriti medijske navode o istom.

Dakle, JU KSC Kakanj ne može biti kontrolor i ne može ocjenjivati određene sadržaje, ali može davati savjete ili preporuke za određeni provjereni sadržaj, za sve ostalo građani kupuju karte na svoju odgovornost. Mi ćemo vam olakašati tako što ćemo pri svakoj službenoj objavi na našoj web stranici ukazati na organizatora i autora programskog sadržaja, te tako biti na raspolaganju našoj vjernoj publici.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju preko službene FB stranice, e-mailova ili preko  telefonskog broja 032/771-920. Budite slobodni i uputite nam poziv da se posavjetujete o sadržaju, a naši koordinatori će vam dati detaljnije informacije. Osluškujući potrebe naših posjetilaca, odlučili smo da uvažimo vašu kritiku i u narednom periodu vam omogućimo popust od 50% od cijene karte za roditelje koji dovedu svoju djecu na dječje programe, ali ponavljamo to možemo omogućiti samo kada iza organizacije stoji JU KSC Kakanj.

Također preporučujemo roditeljima da uvažavaju činjenicu da djecu ne bi trebali dovoditi na programske sadržaje koji ne odgovaraju njihovom uzrastu, a o čemu sve posjetioce uredno obavještavamo putem naše službene web stranice.

Predstava „Miki Maus i novogodišnji haos“ koja je održana 15.12.2016.godine (ponedjeljak) izazvala je veliki broj negativnih komentara koji su proizašli na osnovu razočarenja prisutnih, prije svega roditelja na predstavi. Priznajemo i mi krivicu da smo obmanjeni informacijama koje su nam organizatori programa dostavili, te iste proslijedili u javnost. Ne dešavaju se ovakve pogreške često ali moramo biti oprezniji te sugerišemo sugrađanima ukoliko imaju informaciju više, prije same realizacije sadržaja, da nam istu proslijede kako bismo na vrijeme reagovali.

Ovakve i slične zloupotrebe ćemo ukazati javnosti ali i drugim Javnim ustanovama u BiH predočiti kao prevarante. Ovi ljudi više neće dobiti priliku da obmanjuju našu sve mnogobrojniju i obrazovaniju publiku u Kaknju, ali i šire. Još jednom napominjemo da se slažemo da predstava „Miki maus i novogodišnji haos“ nije bila „predstava“, nego neka vrsta otvorene igraonice, na kojoj su se djeca zaista zabavila.

Primjetili smo da se publika u posljednje vrijeme aktivirala po pitanju dolazaka na predstave i komunikacije putem naše FB stranice, na čemu smo veoma zahvalni. Na taj način imamo povratnu informaciju o kvaliteti programa, kao i određenim nedostacima koje shodno vašim savjetima možemo ukloniti ili poboljšati. Naš glavni cilj je da naša publika bude zadovoljna, zato ćemo se u narednom periodu još više potruditi kako bismo sve naše sadržaje stavili na jedan respektabilniji nivo.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci