Sutra utakmica između KK “Kakanj” i KK “Bosna” – Ulaz u Sportsku dvoranu KSC Kakanj besplatan

Podijelite:

24.04.2018. – U desetom kolu lige za prvaka Bosne i Hrecgovine košarkaši Kaknja će u srijedu 25. aprila ugostiti sarajevsku Bosnu. Iako su kolo prije kraja prvenstva otpali iz utrke za polufinale playoffa košarkaši Kaknja se pobjedom žele oprostiti od domaće publike.

Utakmica desetog kola lige šest je bez rezultatskog značaja za Kakanjce koji su kolo prije kraja prvenstva ostali bez šansi za plasman u polufinale playoffa zbog loše koš razlike. Iako su izgubili šanse da izbore plasman u polufinale motiva košarkašima Kaknja neće nedostajati jer žele pobjedom da se oproste od domaćih navijača koji su ih sjajnim navijanjem nosili kroz cijelu sezonu.

-Bosna je u velikom naletu. Igraju sjajnu košaku i novi trener ih je totalno zaokrenuo i u ovom trenutku izgledaju baš moćno. Zbog slabe koš razlike izgubili smo šanse da idemo u polufinale, međutim zbog naših navijača imamo obavezu da tražimo pobjedu u zadnjem kolu. Sve ćemo uraditi da do pobjede i dođemo i na lijep način zaokružimo odličnu sezonu, rekao je trener Kaknja Josip Pandža.

Susret sa Bosnom će propustiti Palavra i Talić, dok je ekipu Kaknja napustio Nikola Gaćeša koji je potpisao za španski Real Betis tako da će ekipa Josipa Pandže znatno oslabljena ući u duel sa sarajevskim Studentima. Ipak košarkaši Kaknja se žele pobjedom oprostiti od domaće publike i tako im se zahvaliti za sjajnu podršku kroz sezonu.

-Pored svih porveda koje su nas zadesile ove sezone i odlaska Gaćeše u Španiju imamo želju i obavezu da se u poslejdnjoj utakmici pred svojim navijačima pokažemo u prvom smislu i pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, rekao je Adam Mirković u izjavi za KakanjLive.

Susret desetog kola lige za prvaka BiH između Kaknja i Bosne Royal igra se u srijedu 25. aprila 2018. godine u kakanjskoj sprotskoj dvorani u 19 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će trojka: Saša Babić-Milan Adamović-Miljan Šobot, dok je delegat susreta Dragan Ćazić.

ULAZ BESPLATAN

E.Škulj/KakanjLive

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci