SVE SPREMNO ZA REVIJALNU UTAKMICU

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Obavještavamo građane da će se odigrati revijalna utakmica mininogometne reprezentacije BiH 10.11.2016. godine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj, sa početkom u 19,00 sati.

Revijalna utakmica se igra između Mininogometne reprezentacije BiH koju predvodi selektor Josip Kupreškić i ekipe sačinjene od kapitena timova koji se takmiče u Premier ligi BiH u nogometu. Posjetioce očekuje poseban ambijent jer će se utakmica igrati na umjetnoj travi koja će biti postavljena u Sportskoj dvorani KSC Kakanj.

Utakmicu organizuju JU KSC Kakanj i Sportski savez Općine Kakanj, a novac od prodatih karata ide u humanitarne svrhe. Parnteri u  organizaciji su mininogometna udruga BiH i Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH.

Mini nogomet se igra na otvorenom terenu dimenzija 46 s 26 metara i osnovno pravilo je da se u ekipi smiju nalaziti isključivo amateri. Gol je širok četiri metra, a visok dva. U svakoj ekipi je pet igrača u polju plus golman, a dozvoljen je neograničen broj letećih izmjena. Za jednu utakmicu u zapisniku može biti 15 igrača. Kazneni udarac se izvodi sa razdaljine sedam metara od gola. Nema akumuliranih prekršaja, kao u futsalu, ni isključenja na dvije minute. Žuti karton je opomena, a kada igrač dobije crveni karton narednih pet minuta ekipa igra sa jednim fudbalerom manje na terenu. Onaj koji je dobio crveni karton nema pravo povratka u igru ni nakon pet minuta. Igraju se dva poluvremena u trajanju od po 20 minuta plus sudijska nadoknada. Nema time out-a, ali ni zaustavljanja vremena kada je prekid ili izvođenje auta ili kornera.

Cijena ulaznice iznosi 3 KM!

Pokrovitelji revijalne utakmice su JU KSC Kakanj, Sportski savez Općine Kakanj i mininogometna reprezentacija BiH, a finansijski pokrovitelj utakmice je Općina Kakanj.

Medijski pokrovitelji: NTV IC Kakanj, Radio Kakanj, Kaportal.ba, Kakanjlive, www.kakanj-x.com i Kakanjinfo.

Pozivamo građane da u velikom broju dođu u Sportsku dvoranu KSC Kakanj i podrže ovaj nogometni spektakl!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci