Takmičenje Liga MZ “Kakanj 2017”: Najozbiljniji kandidati za titulu pobjednika prema mišljenju Nihada Tukića su MZ Brnjic i MZ Bukovlje

Podijelite:

Nakon odigranih ukupno 53 utakmice donosimo osvrt još jednog člana organizacionog odbora Lige mjesnih zajednica “Kakanj 2017” Nihada Tukića koordinatora odjela za opće poslove JU KSC Kakanj.

17861978_1190423107751886_7262664928492469381_n

Nihad Tukić osvrnuo se na finansijske troškove, posjećenost i interesovanje publike te je izdvojio ekipe koje su tokom dosadašnjeg takmičenja pokazale najbolje i ekipe koje su potencijalne za osvajanje titule najboljeg.

“Do sada je utrošeno cca 5000 KM, od toga najviše na štampanje dresova za sve učesnike takmičenja Lige mjesnih zajednica “Kakanj 2017”.  Posebno treba istaknuti da se većini  mjesih zajednicama isplaćuje naknada za prevoz. Općina Kakanj je finansijski potpomogla ligu u vrijednosti od 5.800,00 KM, a sve za troškove lige kao što su: štampanje majica, sufinansiranje troškova prijevoza za učesnike, nagrade, sudije kao i ostali sitni troškovi.

Najzanimljivija utakmica u zadnjem kolu lige MZ je bila utakmica između MZ Bukovlje i MZ Dumanac gdje se vidi sva ljepota igre malog nogometa i zapravo svrha organizovanja ovakvih takmičenja. Što se tiče publike, u Sportskoj dvorani KSC Kakanj možemo reći da je takmičenje prilično dobro posjećeno i da u prosjeku po danu imamo oko 220 prodatih ulaznica a kad se na to doda da svaki učesnik ima propusnicu za turnir možemo reći da su utakmice dobro posjećene i da prosječno bude oko 500 gledatelja.

Kao ekipe koje se do sada najviše izdvajaju su ekipa MZ Brnjic i MZ Bukovlje a pored njih ima još dosta kvalitetnih ekipa”, navodi Nihad Tukić koordinator odjela za opće djelatnosti JU KSC Kakanj.

Napominjemo, MZ Bukovlje ima ukupno 6 bodova u tri odigrane utakmice  (dvije pobjede i jedan poraz) a MZ Brnjic ima sedam bodova iz tri odigrane utakmice (dvije pobjede i jedna utakmica sa nerješenim rezultatom).

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci